Reguli la Evaluarea Naţională 2024, în sala de examen. Elevii vor susține în 25 iunie prima probă.

Într-o săptămână elevii claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională 2024. Vezi ce reguli trebuie respectate în timpul examenului.

foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a începe, marți, 25 iunie, cu proba la limba şi literatura română, titrează Monitorul de Cluj.

Potrivit datelor Ministerului Educației, în clasa a VIII-a erau înscriși 176.266 de elevi la începutul anului școlar curent

Diriginții au sarcina să-i informeze pe elevii de clasa a VIII-a cum pot să corecteze eventualele greșeli la probele scrise de la Evaluarea Națională 2024, potrivit Edupedu, care citează o adresă a Ministerului Educației, document primit de inspectoratele școlare.

Reguli elevi pentru Evaluarea Națională 2024

În primul rând trebuie precizat că elevii nu au voie să intre în sala de examen, la Evaluarea Naţională 2024, cu numeroase obiecte, de la ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi până la manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, rezumate, ciorne, telefoane mobile, căşti audio, alte dispozitive de transmis mesaje, etc.

Cei care se prezintă cu asemenea obiecte la sala de examen sunt obligaţi să le lase în sala de depozitare a obiectelor personale, altfel nu vor fi primiţi în examen.

Conform sursei citate anterior, la Limba şi literatura română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, precum și delimitarea propoziţiilor în frază. În plus, la Limba şi literatura română şi/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea literei asociate răspunsului considerat corect în dreapta căsuţei. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opţiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, precum și realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

La Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.

Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit iniţial şi consideră corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spaţiul dedicat punctajului atribuit exerciţiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

Calendar Evaluarea Naţională 2024

  • 11-14 iunie – înscrierea la Evaluarea Națională;
  • 25 iunie 2024 – proba la Limba și literatura română;
  • 27 iunie 2024 – proba la Matematică;
  • 28 iunie 2024 – proba la Limba și literatura maternă;
  • 3 iulie 2024 – afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații;
  • 3 iulie (orele 16.00-19.00) și 4 iulie (orele 08.00-12.00) – depunerea contestațiilor;
  • 4-9 iulie – soluționarea contestațiilor;
  • 9 iulie – afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*