Rector reales la AFT

Odată cu începerea noului an universitar, din structura Academiei Forțelor Terestre din Sibiu face parte şi Facultatea de Ştiinţe Militare, alături de Facultatea de Management Militar. În această perioadă s-au desfășurat și alegerile universitare

BarsanAu fost aleşi membrii consiliilor departamentelor, directorii acestora, dar şi membrii consiliilor celor două facultăţi. De asemenea, au fost aleşi membrii Senatului Universitar, prilej cu care mr. conf. univ. dr. Gabriel Popa a obţinut al doilea mandat de preşedinte al Senatului, poziţie pe care o ocupă din 2012. Alegerile pentru funcţia de rector s-au desfăşurat vineri, 5 februarie, când 62 de studenţi şi cadre didactice şi de cercetare titulare au avut posibilitatea de a-şi exprima prin vot universal, direct, secret şi egal, opţiunea privind rectorul Academiei „Nicolae Bălcescu“ pentru următorii patru ani.

Urmează confirmarea ministerului

În cursa pentru ocuparea poziţiei de rector s-au înscris doi candidaţi, respectiv gl. bg. prof. univ. ing. dr. Ghiţă Bârsan, cel care a deţinut şi mandatul anterior, şi col. prof. univ. dr. Leontin Stanciu, care până de curând a ocupat funcţia de prorector, locţiitor al comandantului pentru formare continuă şi relaţia cu studenţii. În urma numărării voturilor, Bârsan a obţinut 44 de voturi, iar Stanciu – 12 voturi. Alegerile au fost validate, iar rezultatul confirmat de către Senatul Academiei, urmând ca în perioda următoare să fie înaintată spre confirmare către Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Motivele care au stat la baza realegerii generalului Bârsan au fost reprezentate de activitatea managerială pe care acesta a desfăşurat-o până în prezent, precum şi de planul managerial conturat şi prezentat membrilor comunităţii academice militare sibiene, sub denumirea de „Modernitate prin continuitate“, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Obiective pentru următorii ani

Pentru următorul mandat, Bârsan şi-a propus acreditarea domeniului de masterat şi adaptarea continuă a conţinuturilor programelor de studii universitare şi postuniversitare la solicitările socioprofesionale specific profesiei de ofiţer, implementarea unui semestru internaţional prin programul de licenţă „Leadership militar“, aprofundarea cercetării ştiinţifice, teoretică şi aplicativă, în domeniile de interes, ca sursă de practici şi idei pentru modernizarea organizaţiei militare, în general, şi a procesului formativ, în special şi, nu în ultimul rând, planificarea, desfăşurarea şi evaluarea instrucţiei individuale pe bază de cerinţe esenţiale, standarde de performanţă şi activităţi standard de instrucţie şi evaluare. Acest proces transformaţional se va încheia în luna aprilie până atunci urmând să se desfăşoare alegerile pentru încadrarea funcţiilor de decan din cadrul celor două facultăţi, numirea prorectorilor, iar, în final, constituirea Consiliului de Administraţie al AFT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura