Organizatorii Transylvania Horse Show au anunţat, ieri, că au înregistrat în numai trei zile un record de înscrieri: 36 de studenţi din 16 ţări, care vor veni în perioada 10-12 iunie cel mai popular eveniment hipic universitar din Europa, concursul internaţional urmând să aibă loc în satul sibian Prod.
„Pentru Concursul Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2015), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), care va avea loc în cadrul celei de-a şasea ediţii a Transylvania Horse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiţiei. Este remarcabilă atenţia de care beneficiază concursul din România, mai ales că acesta se desfăşoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia“, se arată în comunicatul organizatorilor.
Nu e deloc ușor
Participanţii la concurs provin din ţări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveţia, care au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internaţional Universitar. Concurenţii vor avea la dispoziţie doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puşi la dispoziţia acestora de către organizatori.
Carte de vizită pentru județul Sibiu
Organizat anual la Prod, comuna Hoghilag, într-un peisaj idilic, recomandat de ghidul „Lonely Planet“ ca destinație ideală pentru turiștii care vor să practice echitația outdoor, Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru internaţional, care găzduieşte anul acesta două tipuri de competiţii oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole şi dresaj – şi Concursul Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul „Concursul anului“ pentru ediţiile din 2011, 2012, 2014 şi 2015. Pe lângă cele două competiţii, la Transylvania Horse Show vor avea loc show-uri şi demonstraţii ecvestre.
„Acest concurs pentru studenţi este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenţi şi îşi propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialişti de top din ţări cu tradiţie pe această disciplină.“