Expoziţii
- Primăria Sibiu, curtea interioară: Focus Sibiu 2017. Artişti: Silvana Armat şi Sebastian Marcovici
- Palatul Brukenthal, etaj II: Eroi, sfinţi şi oameni obişnuiţi
- Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie: Cartographia imperialis: Johann Baptist Homann
- Palatul Brukenthal, Curtea interioară: Acelaşi palat în lumini diferite
- Palatul Brukenthal, Sălile de expoziţii Temporare: Lumini în Umbră. Artist: Costantin Scărlătescu
- Sala Multimedia, Casa Albastră: Secvenţe din Transilvania secolului al XVIII-lea
- Casa Artelor: Rosturi şi rostiri la saşi
- Muzeul de Istorie Naturală: Călătorii mineralogice în Transilvania. Colecţia de minerale Samuel von Brukenthal
- Casa Hermes: Călătoria
- Muzeul de Istorie Naturală: Guşteriţa prin ochii paleontologului
- Muzeul de Istoria Farmaciei: De la mineral la remediu homeopat. Hahnemann în Sibiu – 240 de ani (1777 – 1779)
- Muzeul de Artă Contemporană: Afişul Polonez de Teatru, Film şi Operă din colecţia Krzysztof Dydo
FITS 2017
În perioada 9-18 iunie, în zeci de locaţii din Sibiu, dar şi din judeţ, au loc evenimente în cadrul FITS 2017. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu celebrează, la această ediţie, iubirea. Spectacole de teatru, dans, muzică, circ, conferinţe şi Bursa de Spectacole vor avea loc în săli de spectacole, pe străzile oraşului şi în lăcaşuri de cult, toate unite sub ideea de iubire pentru artele spectacolului.
Sibiu Book Festival
În perioada 8 – 11 iunie, orele 10 – 20, suntem invitaţi în Piaţa Mică, la Sibiu Book Festival – Strada cu cărţi, eveniment cultural de promovare şi stimulare a lecturii în rândul publicului larg, ca alternativă de petrecere a timpului liber.
Teatru pentru copii
În perioada 9-18 iunie, la Sibiu are loc Sibiu Fringe, festival de teatru pentru copii, unde magia poveştilor este adusă pe scenele de spectacole unicat şi în premieră la Sibiu, spectacole ce oferă posibilitatea celor mici de a folosi arta ca mijloc de comunicare.
„Obiceiuri şi Tradiţii…“
Până joi 15 iunie, la Sibiu are loc ediţia a VI-a a Festivalului „Obiceiuri şi Tradiţii…“.
Atelier pentru copii
Sâmbătă 10 iunie, Teatrul GONG, orele 10 şi 12: ATELIERUL DE… MEŞTERILIT. Coordonator: Aurelia Călinescu. Atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani.
Teatru
Marţi 13 iunie, Teatrul GONG, ora 18: CEL MAI MARE GULLIVER, de Gellu Naum. Regia: Alexandru Dabija. Distribuţia: Lucia Barbu, Barbara Crişan, Gabriela Mitrea, Angela Paskuy, Claudia Stühler, Hansel Andrei, Horaţiu Dancu, Charlie Fălămaş, Adrian Prohaska.
Concert de fanfară în aer liber
Sâmbătă 10 iunie, de la ora 18, în Piaţa Regele Ferdinand I din Mediaş are loc un concert de fanfară în aer liber. Grupul muzical condus de Viorel Mailat propune un spectaculos recital de muzică de promenadă, jazz şi piese cunoscute din repertoriul internaţional.
Să râdem cu Anisia
Sâmbătă 10 iunie, Terasa Baum din Dumbrăveni (str. T. Vladimirescu nr. 49) ne invită să râdem cu poftă la un Stand-Up Comedy propus de o blondă super amuzantă, care a uimit juraţii de la „Românii au talent“ – Anisia, şi un moldovean foarte amuzant – Serghei. Rezervări la 0758-668.645