Recitaluri unice pe scena Sălii Thalia

În perioada 1-21 septembrie 2024, Asociația Culturală Play aduce pe scena Sălii Thalia șase tineri artiști desăvârșiți, în cadrul celor trei recitaluri extraordinare desfășurate sub egida Concursului Internațional George Enescu, organizat pentru al treilea an la Sibiu.

Foto: Asociația Culturală Play

Câștigătorii Concursului Internațional George Enescu din anii 2018 și 2022 vor fermeca audiența cu interpretări desăvârșite ale unor capodopere de renume ale marilor compozitori: Beethoven, Rachmaninoff, Debussy și, desigur, George Enescu, unul dintre cei mai de seamă muzicieni ai secolului XX.

Seria de recitaluri reprezintă o celebrare a excelenței muzicale, un omagiu adus geniului creativ la 143 de ani de la nașterea sa și un prilej de a asculta mari talente ale generației actuale.

Biletele la cele 3 recitaluri extraordinare au fost puse în vânzare

Asociația Culturală Play, organizatorul și promotorul Concursului Internațional George Enescu la Sibiu, anunță punerea în vânzare a biletelor de acces pentru cele trei recitaluri de gală susținute de unii dintre cei mai talentați artiști din noua generație, care ne vor frapa cu maturitatea muzicală precoce și versatilitatea stilistică.

Biletele se pot achiziționa online de pe platforma IaBilet.ro la prețul de 60 lei pentru acces general sau 40 lei pentru elevi, studenți, pensionari sau abonați ai Filarmonicii Sibiu.

Duminică, 1 septembrie 2024

Bilete disponibile pe https://bit.ly/CGE-2024-Recital1 

Primul recital din seria celor trei va avea loc duminică, 1 septembrie, începând ora 19:00, la Sala Thalia, când vor străluci artiștii Alexandra Segal (pian), Maria Marica (vioară) și Benjamin Kruithof (violoncel) – cei trei mari câștigători ai Concursului Internațional „George Enescu” din anul 2022.

Foto: Asociația Culturală Play

Alexandra Segal este o pianistă israeliană al cărei joc virtuos și interpretare pasionată au fascinat audiențe în întreaga lume, la fel cum se va întâmpla și cu cea din Sibiu. Cu o carieră bogată în interpretare, Alexandra a oferit concerte captivante în diverse colțuri ale lumii, inclusiv în Israel, Statele Unite ale Americii și Europa. Nu doar că a impresionat publicul prin abilitățile sale muzicale, ci a fost distinsă inclusiv cu numeroase premii de prestigiu și a colaborat cu orchestre de renume, fiind un exemplu strălucit de devotament și măiestrie în domeniul muzicii.

Foto: Asociația Culturală Play

Violonista Maria Marica, născută la Cluj-Napoca într-o familie de muzicieni, își desăvârșește talentul sub îndrumarea renumitului violonist David Grimal la prestigioasa Universitate de Muzică din Saarbrücken. Cariera sa internațională a prins contur prin recitaluri și concerte memorabile susținute în România, Franța, Italia, Germania și Statele Unite, iar remarcabilele sale performanțe i-au adus numeroase premii la competiții de prestigiu din România. Maria Marica este, de asemenea, o prezență strălucitoare în cadrul Ansamblului Les Dissonances și a fost membră a Orchestrei Române de Tineret, alături de care a avut privilegiul de a concerta pe scene mari, precum Musikverein Viena, Elbphilharmonie Hamburg, Filarmonica din Paris și Konzerthaus Berlin, lăsând o amprentă de neșters în inimile publicului internațional.

Foto: Asociația Culturală Play

Benjamin Kruithof, născut în Luxemburg, a început studiul violoncelului la frageda vârstă de 5 ani, sub îndrumarea profesorului Raju Vidali la Conservatoire du Nord. Parcursul său artistic este marcat de numeroase distincții prestigioase, dintre care se remarcă premiul I și premiul publicului obținute la Bienala de Violoncel de la Amsterdam, în noiembrie 2020. În anul următor, talentul său excepțional a fost recunoscut prin invitația de a participa la renumita Academie Seiji Ozawa din Elveția. Benjamin cântă pe un instrument rar și valoros, un violoncel din secolul al XVIII-lea, creat de maestrul lutier italian G.B. Guadagnini, care îi este pus la dispoziție de Universitatea de Arte din Berlin.

Duminică, 15 septembrie 2024

Bilete disponibile pe https://bit.ly/CGE-2024-Recital2

În continuare, melomanii se vor bucura de recitalul extraordinar susținut de George Todică (pian) și Constantin Borodin (violoncel), laureați cu Premiul II la Concursul Internațional George Enescu ediția 2022 – duminică, 15 septembrie 2024, ora 19:00, la Sala Thalia.

Artiștii ne vor purta prin lucrări muzicale de referință, precum Sonata nr. 4 în Do major pentru violoncel și pian de L.van Beethoven, Nocturna și Saltarello de G. Enescu sau Adagio & Allegro de R. Schumann.

Foto: Asociația Culturală Play

George Todică, pianist român stabilit la Londra, a câștigat în 2020 prestigioasa bursă „Constantin Silvestri,” care i-a oferit oportunitatea de a studia timp de un an la Stewart’s Melville College din Edinburgh. În anul următor, a fost admis la Conservatorul Regal din Scoția, unde va urma un parcurs de șase ani pentru a-și perfecționa arta pianistică. Talentul său a fost recunoscut prin numeroase distincții obținute în competiții din Anglia, Italia, Scoția, Franța și Istanbul, consolidându-și astfel reputația internațională. Pasionat de muzica de cameră, George Todică concertează frecvent alături de soția sa, soprana Charlotte Hoather, cu care a înregistrat patru albume apreciate. De asemenea, face parte din renumitul Trio Chloe Piano, alături de violonista Maria Gîlicel și violoncelista Jobine Siekman, cu care explorează și interpretează un repertoriu vast și captivant.

Foto: Asociația Culturală Play

Artistul Constantin Borodin, originar din Chișinău, și-a început călătoria muzicală la vârsta de doar 6 ani, când a descoperit pasiunea pentru violoncel. De-a lungul anilor, a avut privilegiul de a participa la masterclass-uri alături de profesori și muzicieni renumiți, precum Gautier Capuçon, Valentin Răduțiu, Cătălin Ilea, Reinhard Latzko, Stefan Popov și Miklós Perényi, fiecare contribuind la rafinarea artei sale interpretative. Constantin Borodin este laureat al numeroaselor concursuri naționale și internaționale, demonstrându-și talentul prin interpretări de excepție pe scenele marilor orchestre, cum ar fi Alt-Hastedter Kammerorchester Bremen, Orchestra Radioului de Cameră Română, Orchestra Națională de Tineret din Moldova, Filarmonica Dinu Lipatti și Filarmonica Ion Dumitrescu. Concertele sale solo au fost primite cu entuziasm de publicul meloman, confirmându-i statutul de violoncelist de prim rang.

Sâmbătă, 21 septembrie 2024

Bilete disponibile pe https://bit.ly/CGE-2024-Recital3 

Ultimul recital de gală este susținut de pianista Daria Parkhomenko, câștigătoare a Concursului Internațional George Enescu din București, ediția 2018. Evenimentul este programat sâmbătă, 21 septembrie 2024, ora 19:00, la Sala Thalia.

Foto: Asociația Culturală Play

Daria Parkhomenko, o tânără pianistă rusă de origine română, este unul dintre cele mai promițătoare talente ale generației sale. Descrisă drept “leading lady” de presa internațională de pian, Daria a cucerit cele mai prestigioase scene ale lumii, colaborând cu orchestre și dirijori de prim rang. Cariera sa strălucitoare este confirmată de numeroasele premii obținute la peste 15 concursuri naționale și internaționale de pian desfășurate în Japonia, Lituania, Germania și Italia.

Artista și-a lansat albumul de debut cu lucrări pentru pian ale compozitorului român George Enescu în octombrie 2022. Albumul de debut a primit o mare popularitate și recenzii internaționale excelente și a fost nominalizat pentru Opus Klassik și „Preis der deutschen Schallplattenkritik” în anul 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura