Răzvan Popovici (SoNoRo) și Valentin Șerban într-un nou concert cu public din Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”

Patru artiști și două inițiative independente de promovare a muzicii de cameră în România se întâlnesc într-un nou concert, la Sibiu: „ATINS prin muzică. Beethoven. Schumann”.

Valentin Șerban (violonist, singurul român calificat în semifinala Concursului „George Enescu” 2020, secțiunea vioară), Răzvan Popovici (violist, directorul Festivalului SoNoRo), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncelist) și Monica Florescu (pianistă), co-fondatori ai Stagiunii Camerale „Florescu-Fernandez & Friends” vă dau întâlnire duminică, 25 octombrie 2020, ora 17:00, la Sala Oglinzilor de la Forumul German Sibiu.

 

 

Intrarea este liberă, în baza unei rezervări prin e-mail la pr@florescu-fernandez.com. Concertul va fi transmis și online pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

Makcim Fernandez Samodaiev & Monica Florescu: „Concertul pe care îl propunem în această lună publicului sibian stă sub semnul prieteniei și al colaborării pentru ca muzica de cameră să devină un fenomen la fel de apreciat ca și în alte țări europene. Festivalul SoNoRo este un reper pentru noi, de aceea suntem foarte bucuroși că îl avem invitat chiar pe directorul acestei inițiative, violistul Răzvan Popovici, alături de unul dintre bursierii și alumni „Young Masters” SoNoRo, violonistul Valentin Șerban. Dorința noastră pentru Sibiu este să ajungă un centru de referință al muzicii de cameră din România și ne bucurăm că de patru ani, de când am început propria stagiune camerală, am observat cum se coagulează un public fidel care umple lună de lună Sala Oglinzilor de la Forumul German.”

PROGRAM

Ludwig van Beethoven – Cvartet cu pian în Mi bemol Major, op. 16

Robert Schumann – Cvartet cu pian în Mi bemol Major, op. 44

Ottokar Novacek – Perpetuum mobile, Op. 5, nr. 4 *

*Rafaela Fernandez Samodaiev, vioară

CINE SUNT ARTIȘTII?

VALENTIN ȘERBAN este concertmaestru al „Orchestrei Române de Tineret”, membru al orchestrei „Les Dissonances” din Paris începând din 2018 și singurul violonist român calificat în semifinala Concursului Internațional „George Enescu” 2020. Pasionat de muzica de cameră, a susținut concerte în prestigioase săli din Europa, alături de Mihaela Martin, Frans Helmerson, Erik Schumann, Andrei Ioniță, Alina Pogotskina, Alissa Margulis, Alexander Buzlov, Konstantin Heidrich, Claudio Bohorquez, Julia Hamos, Viviane Hagner, Diana Ketler, Răzvan Popovici, Aimo Pagin, Miki Aoki, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Marius Ungureanu.

RĂZVAN POPOVICI este iniţiatorul şi directorul executiv al Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein (Germania), care celebrează în acest an 17 ani de existență şi al seriei de concerte de muzică de cameră „Pèlerinages” din München. Este în același timp iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti, pe care l-a transformat într-o platformă culturală europeană de mare succes. Aceasta include Festivalul SoNoRo (15 ani), proiectul educativ SoNoRo Interferenţe (14 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac (8 ani), SoNoRo Sofia (2 ani) și SoNoRo Musikland (2 ani).

MAKCIM FERNANDEZ SAMODAIEV s-a născut în fostul URSS, la Volgograd și a copilărit la Havana, în Cuba. Este absolvent al Conservatorului Regal de Muzică din Anvers, Belgia, cu specializare „solist – concertist”. A concertat în țări precum Belgia, Olanda, Spania, Franţa, Elveţia, Germania, Mexic, Cuba, Statele Unite şi România, iar din anul 2015 este solist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

MONICA FLORESCU, pianistă, este un muzician polifațetic cu o activitate concertistică de 20 de ani ca solist alături de orchestre simfonice și în recitaluri camerale din România, cât și din străinătate: Belgia, Mexic, Olanda, Franța, Germania, Italia, Suedia, Anglia, Elveția. De-a lungul carierei, colaborează cu diverși artiști de renume printre care Thomas Kakuschka, Alexandre Rabinovitch-Barakovsky, Alexander Ivashkin și Renaud Capuçon.

STAGIUNEA CAMERALĂ „FLORESCU-FERNANDEZ & FRIENDS”

Pasiunea pentru muzică stă la baza stagiunii „Florescu – Fernandez & Friends”, un proiect independent și unic în Sibiu, cu concerte „full house” în fiecare lună. Stagiunea a început în 2015 la inițiativa violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev (Cuba) și a pianistei Monica Florescu (România), stabiliți la Sibiu după ce timp de mai mulți ani au studiat, locuit și concertat în diferite țări din Europa și în Mexic. Pentru că Sibiul se bucură de un public cunoscător și avid de muzică clasică, stagiunea camerală „Florescu – Fernandez & Friends” propune o serie de concerte lunare, unde invitați sunt muzicieni cunoscuți din România, dar și din afara țării, precum violonistul sud-coreean Edwin Kim, pianista Ana Kavalerova, violistul Răzvan Popovici și alții. Concertele stagiunii au și o dimensiune educativă, fiecare lucrare interpretată fiind introdusă de scurte explicații și repere istorice. Din ianuarie 2020, stagiunea camerală „Florescu – Fernandez & Friends” ajunge inclusiv la București.

Concertul face parte din seria „Odae cum harmoniis”, un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

Mai multe informații pe pagina dedicată concertului // ATINS prin muzică. Beethoven. Schumann //.

APROAPE DE MUZICĂ, DEPARTE DE VIRUS

Din grijă pentru public și pentru artiști, vor fi respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului prin impunerea distanței de 1.5 metri între scaune, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și purtarea măștii de protecție.

MUZICA VIITORULUI

Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends” este un proiect independent și are nevoie de susținere pentru a continua. Pentru a putea menține intrarea liberă pe termen lung, publicul este invitat să contribuie printr-o donație pe platforma PayPal (https://www.paypal.me/florescufernandez) sau Patreon (https://www.patreon.com/florescufernandez).

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura