Asociația ACT for Education a inceput la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu selecția pentru formarea echipei Radio de VIS.
“Proiectul Radio de VIS a luat naștere prin implicarea ți la inițiativa partenerilor noștri, Asociația DeVision din Bucuresti și Universitatea Transilvania din Brașov. Identificând lipsa spiritului civic, a participarii in diferite tipuri de activități comunitare și extrașcolare și conțtientizând deficiențele educației formale, am concluzionat impreună cu partenerii că publicul nostru țintă este reprezentat de tineri pentru a-i conștientiza și a-i motiva să se implice și să-i convingă și pe alții să fie mai activi”, a declarat prof. Andreea-Larisa Onea, Presedinta Asociației ACT for Education.
Scopul proiectului
Scopul proiectului la nivel local, Radio de VIS este creșterea gradului de educare și responsabilizare privind implicarea civică a tinerilor din Sibiu prin inființarea unui radio comunitar online, itinerant, unde să lucreze elevi din școlile și liceele sibiene care prin emisiunile/interviurile pe care le realizează să informeze și să crească gradul de conștientizare si implicare civică a tinerilor cu vârsta între 12 și 25 de ani. Obiectivul principal al proiectului constă în inființarea unui radio comunitar itinerant pentru a forma competente civice în rândul a 50 de tineri cu vârsta între 12 și 19 ani pe care să le poata folosi în promovarea participării și a cetățeniei active.
Obiectivele
Obiective specific ale proeictului sunt crearea unei comunități de 50 tineri multiplicatori și promotori ai implicării civice (50 în fiecare oraș), formarea celor 50 de tineri multiplicatori în vederea insușirii valorilor democrației și înțelegerii modului în care aceasta funcționează, folosind metoda invățării experiențiale si implicarea lor in acțiuni de promovare a implicării, formarea unui număr de 20 de tineri in tehnici de jurnalism comunitar pentru a promova cetățenia activă și implicarea tinerilor prin emisiunile/interviurile lor de la radio, organizarea unei campanii online care are scopul de a informa tinerii sibieni cu privire la importanța implicării civice.
Profilul echipei de radio
Organizatorii doresc să selecteze 20 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani care să lucreze ca jurnaliști comunitari timp de 4 luni intensiv (câte o pastilă de 2-3 minute pe zi și o emisiune mai amplă pe săptămâna), iar apoi restul de 8 luni ocazional. Profil: elevi de liceu sau studenți care se exprimă corect în limba română, sunt motivati să facă voluntariat pe termen lung (cel puțin 4 luni, ideal 12 luni cât durează proiectul, au mai fost implicați în proiecte în comunitate sau, chiar daca nu au mai fost, își doresc foarte mult acest lucru, sunt serioși și dispuși să acorde acestei activități minimum 2 ore pe săptămână, sunt creativi și proactivi
Pentru inscrieri și informații suplimentare: 0754-811936