Biroul de presă a PUSL Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:
„Partidul Umanist Social Liberal a organizat dezbaterea „Cota Unică vs. Impozitul Progresiv: Pozițiile divergente ale coaliției de guvernare”, la care au participat specialiști în domeniul economic, politicieni și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai clasei politice.
Dezbaterea a fost moderată de coordonatorul de comunicare al PUSL, Lavinia Șandru, iar din partea PUSL au participat secretarul general Simona Man, gen. (r) Cristian Barbu, vicepreședinte, Ciprian Faraon, antreprenor, membru BEX PUSL, lider PUSL Sibiu.
Printre cei prezenți s-au numărat și deputatul PSD Florin Manole, Tănase Stamule, membru PNL, decanul Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE, avocatul Gabriel Biriș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Rodica Dunlop, reprezentantul CECCAR, Nicoleta Banciu, expert contabil și reprezentant al grupului E-factura.
Ciprian FARAON: ” Considerăm că vocea mediului de afaceri trebuie să se facă tot mai bine auzită, patronatele, (con)federatiile patronale trebuie să aibă mai mult curaj si mai multa determinare in dialogul social cu legiuitorii, astfel incat sa nu se urmareasca o agenda personala a liderilor patronatelor ci vocea directa, nefiltrată a mediului de afaceri. Sunt sustinatorul cotei unice, cred ca produce mai multă stabilitate, predictibilitate si siguranta mediului de afaceri. Dar să fie cotă unică, astăzi doar unică nu este. Sunt înfiintate aproximativ 750000 de companii in Romania, 91% sunt microintreprinderi, cca 6% intreprinderi mici si aproximativ 2% firme mijlocii, asadar IMM-urile sunt motorul economiei. Invit guvernanții la prudență si responsabilitate cand iau decizii privind stabilirea modului de impozitare, la un dialog social cu adevarat aplecat spre mediul de afaceri, nu doar de imagine, formal ori cu invitati servili guvernantilor. ”
Cei prezenți au discutat despre argumentele pro și contra pentru fiecare dintre cele două modalități de impozitare și au subliniat că, înainte de a se discuta despre forma de impozitare important este ca statul să facă toate eforturile pentru a crește nivelul de colectare al taxelor și impozitelor, unul dintre capitolele deficitare pentru România.
Vorbitorii au subliniat că orice alegere între cele două sisteme ar trebui atent cântărită, prin prisma avantajelor și dezavantajelor, a nevoilor reale ale antreprenorilor, angajaților și a veniturilor la bugetul de stat.
Dezbaterea a avut loc astăzi, 05 August, ora 11, la sediul central al PUSL din cadrul Casei Presei Libere, Bucuresti.”