Ancheta desfășurată de DSP în cazul copiilor care acum o săptămână au fost transportați la spital de la un hotel din Păltiniș a ajuns la final.
Foto: Arhivă
Medicii au stabilit cu certitudine că a fost vorba de un episod de toxiinfecție alimentară stafilococică.
Staphylococul a fost regăsit în secrețiile nazale a trei angajați din blocul alimentar și în lichidele de vărsătură a doi dintre copiii simptomatici.
Deasemenea germenele Staphylococcus aureus a fost regăsit și în preparatele culinare servite la prânz în data de 9 august, (paste cu pulpă de porc).
S-a dispus cu termen imediat scoaterea celor 3 lucrători din procesul tehnologic de preparare a hranei din blocul alimentar, dispensarizarea lor prin medic de familie, ulterior reintegrarea lor după negativarea rezultatelor. Reintrarea la locul de muncă va fi făcută doar în baza avizului sanitar eliberat de către medicul de familie.
Urmarea rezultatelor neconforme ale rapoartelor de încercare, pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală în blocul alimentar, contaminarea probelor alimentare și a alimentelor gătite, s-a sancționat cu amendă bucătarul șef al unității conform HG 857/2011.