PSD: Drumul Hoților, nume predestinat anumitor peneliști sibieni

Social-democrații sibieni susțin proiectul noului spital, însă pe Calea Poplăcii, nu pe Calea Șurii Mici.

PSD Sibiu a explicat, astăzi, printr-un comunicat de presă, de ce a votat până acum inițiativele legate de construirea noului spital.

„PNL Sibiu ne acuză de faptul că, deşi ne-am declarat în repetate rânduri împotriva amplasării viitorului spital judeţean pe Calea Şurii Mici, lângă groapa de gunoi şi lângă zona industrială, atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean am votat în favoarea contractului de asociere dintre Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu în vederea construirii spitalului.

Din punctul nostru de vedere, acest contract de asociere era obligatoriu şi reprezintă una dintre etapele incipente în vederea construirii spitalului, motiv pentru care consilierii noştri locali şi judeţeni au votat pentru. Am acordat acest vot favorabil deoarece scopul nostru este acela de a sprijini proiectele pentru comunitate, spre deosebire de PNL, partid care este dispus oricând să sacrifice bunăstarea sibienilor, dacă interesele proprii o cer. Nu ne-am opus acestui proiect de asociere tocmai pentru a nu bloca demersurile în vederea construirii noului spital.

Însă, în acelaşi proiect de hotărâre a fost introdusă şi locaţia agreată de PNL pentru spital: Calea Şurii Mici – «Drumul Hoţilor», nume parcă predestinat anumitor penelişti sibieni, în acest caz. Această locaţie, din punctul nostru de vedere şi cu siguranţă al majorităţii sibienilor, este inacceptabilă pentru amplasarea unei unităţi spitaliceşti, deoarece în imediata vecinătate se află groapa de gunoi a judeţului şi Zona Industrială de Vest a oraşului Sibiu”, arată sursa citată.

Medicul Liviu Cotârlă, consilier local PSD, a adus câteva contra-argumente pentru locaţia propusă de PNL, în ședința de miercuri. La fel și dr. Lorant Kiss (FDGR), celălalt medic din Consiliul Local.

„Am votat pentru şi susţinem asocierea dintre Primăria Sibiu şi CJ Sibiu în vederea construirii noului spital, dar nu vom accepta niciodată construirea acestuia lângă groapa de gunoi şi zona industrială.

Cât despre afirmaţia PNL-ului care susţine că terenul de pe Calea Şurii Mici este singurul aflat în proprietatea CJ Sibiu, putem spune că este menită să inducă în eroare sibienii.

Le reamintim celor din PNL Sibiu că în luna noiembrie a anului trecut la Prefectura Sibiu s-a desfăşurat o şedinţă de lucru pe tema construirii noului spital, şedinţă la care au participat atât Daniela Cîmpean, preşedinta CJ Sibiu, cât şi viceprimarul PNL Rărvan Pop. În cadrul acestei întâlniri, gl. bg. Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu, a afirmat clar faptul că terenul de pe Calea Poplăcii, aflat în proprietatea MApN, poate fi trecut într-o perioadă foarte scurtă de timp în proprietatea Consiliului Judeţean sau a Ministerului Sănătăţii, pentru realizarea spitalului. Însă acea variantă a fost ignorată cu desăvârşire de către aleşii PNL care nu au făcut absolut niciun demers către MApN, semn că nu doresc construirea spitalului acolo. Aceasta în ciuda faptului că fostul primar al Sibiului a avut un proiect (aflat în stadiu avansat) pentru construirea spitalului pe Calea Poplăcii”, au mai menționat reprezentanții PSD Sibiu.

Mai mult, aceștia susțin că amplasarea spitalului în vecinătatea zonei industriale va bloca extinderea şi dezvoltarea acestei zone. „Din cauza amplasării spitalului, pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitarea aici vor fi impuse norme mai drastice pentru protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei. Această situație va genera costuri suplimentare pentru operatorii economici existenți în zonă, iar în caz de neconformare, măsurile pot ajunge până la sistarea activității, fapt care trebuie cunoscut atât de investitorii existenţi, cât şi de cei care intenţionează să investească aici”, avertizează PSD, în comunicat.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura