Proiect european pentru AJOFM Sibiu. 300 de funcționari vor beneficia de cursuri gratuite

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu anunţă demararea, în luna noiembrie, a programelor de formare gratuite pentru 300 de funcţionari publici ai agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din Centrul şi Nord–Estul ţării.

Cursurile au fost prevăzute în proiectul “Specializare şi perfecţionare în vederea îmbunătăţirii competenţelor profesionale ale personalului Serviciului Public de Ocupare (SPO)”, pe care AJOFM Sibiu, în calitate de beneficiar, îl implementează în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, SC Palace Dumbrava SRL Sibiu şi Asociaţia Inceptus România. Proiectul este finanțat din fonduri europene şi se derulează, în perioada ianuarie 2014 – iulie 2015, în regiunile din Centrul şi Nord-Est-ul ţării.

Fiecare dintre cele patru programe de perfecţionare profesională din proiect contribuie la îndeplinirea politicilor europene în domeniul învăţării pe tot parcursul vieţii şi, în acelaşi timp, acoperă nevoile specifice de formare ale membrilor grupului ţintă. „Acest proiect este necesar datorită unei economii dinamice, în care sectoarele de activitate se transformă de la zi la zi și vin cu noi cerințe. Noi, funcționarii publici care vom participa la aceste cursuri, vom putea răspunde mai bine cerințelor pieței muncii”, a precizat, astăzi, într-o conferință de presă, Mircea Dorin Crețu, directorul executiv al AJOFM Sibiu.

Conducerea AJOFM Sibiu și reprezentanții partenerilor instituției au prezentat, astăzi, proiectul, într-o conferință de presă

Conducerea AJOFM Sibiu și reprezentanții partenerilor instituției au prezentat, astăzi, proiectul, într-o conferință de presă

Programele autorizate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări îi specializează pe angajaţii SPO în ocupaţii precum consilier orientare privind cariera, manager îmbunătăţiri procese, expert specialist în parteneriatul public-privat și specialist în economie socială.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de aproximativ 9,4 milioane de lei, din care 7,08 milioane reprezintă asistență nerambursabilă din partea Fondului Social European, prin POSDRU.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*