Profil de infractor la 15 ani. Nu oricum și nu de oriunde, îi place să fure din taxiuri

Ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un minor în vârstă de 15 ani, sibian, cercetat penal pentru 5 infracțiuni de furt calificat.

Minorul este bănuit că, în perioada iunie – august 2021, ar fi sustras diverse sume de bani din 5 autoturisme, dintre care 4 auto în regim taxi și 1 alt auto aparținând  unei societăți cu profil reparații centrale termice, parcate și lăsate descuiate pe raza municipiului Sibiu, creând un prejudiciu în valoare de aproximativ 8.240 de lei și 2.000 de euro.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 20 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii presupusului autor pentru 24 de ore. În cursul zilei de 21 octombrie, adolescentul va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

IPJ Sibiu: Menționăm faptul că, pe lângă lăsarea unor sume de bani considerabile în interiorul autovehiculelor, o circumstanță favorabilă comiterii infracțiunilor a fost și lăsarea mașinilor în cauză descuiate și fără supraveghere.

Astfel, pentru prevenirea furturilor din autovehicule, vă reamintim regulile elementare de siguranță de care șoferii și nu numai pot ține cont pentru a nu deveni victimele acestui gen de fapte:

  • Încuiați autovehiculul indiferent de perioada în care lipsiți sau de locul în care parcați;
  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, bani etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;
  • Când părăsiţi autoturismul, asigurați-vă că toate geamurile sunt închise complet;
  • Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura