Prichindeii Grădiniței nr. 29 din Sibiu au învățat, în ultimele luni, că bătaia nu este ruptă din Rai, că violența poate ucide, iar comunicarea este cea care îi ajută întotdeauna într-o situație conflictuală.
Îndrumați de cadrele didactice, ei și-au pus pe hârtie imaginația și au făcut tablouri, colaje, desene și picturi care reprezintă în mintea lor bucuria, pacea și starea de bine.
Toată această joacă frumoasă și utilă, intitulată „Oglindă, oglinjoară“, face parte din proiectul „Spunem NU Violenței“, inițiat de conducerea unității de învățământ și susținut de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. „Acțiunea de astăzi din cadrul proiectului «Spunem NU violenței», aflat la prima ediție, face parte dintr-un proiect mai amplu și a reușit să însumeze un număr de nu mai puțin de 600 de lucrări ale copiilor preșcolari din mai multe grădinițe ale Sibiului“, a explicat Carmen Firu, directorul Grădiniței nr. 29 Sibiu și totodată inițiatoarea proiectului „Spunem NU violenței, astăzi, cu ocazia festivității de încheiere a anului școlar și a primei ediții a proiectului.
Anul acesta, în județul Sibiu, o fetiță în vârstă de 8 ani a fost accidentată mortal, la Cisnădie, iar alți copii au fost răniți, din cauza violenței în trafic. Mulți alți copii au fost victime ale violenței în familie și în școli, potrivit reprezentanților Poliției județene.
Conducerea Inspectoratului Școlar a declarat că proiectul reprezintă o acțiune minunată și binevenită, în condițiile în care cei mici sunt supuși violenței în trafic, în școli, precum și în fața televizorului. „Violența e cu siguranță un subiect care trebuie abordat, deoarece după 1990 am fost luați ușor pe nepregătite de media care ne furnizează mult prea multă violență. Ea apare peste tot și a început să scape de sub control“, a apreciat inspectorul școlar general Ștefan Firu.