Primarul din Avrig a reușit să realizeze aproape tot ce și-a propus pentru anul 2017

Principalele proiecte ale primarului Adrian David pentru anul acesta au fost duse la îndeplinire. Șantierele stradale se apropie de final. Dacă vremea permite, se va mai lucra până în jurul datei de 15 noiembrie.

„Investițiile pe care le-am prognozat la începutul anului sunt realizate aproape în întregime. Excepție face strada Gheorghe Lazăr, din cauza unor contestații pe care le-am și câștigat, dar care ne-au întârziat peste trei luni de zile. Am reușit, totuși, să semnăm contractul în această toamnă. În rest, ceea ce ne-am propus la începutul anului am realizat“, face edilul din Avrig bilanțul unui an deloc ușor.

Drumuri modernizate, capele mortuare și un nou centru de permanență

Toate lucrările au fost executate în termen. În zona centrală, administrația locală a reușit să modernizeze trei parcări, având în total peste 150 de locuri. „De asemenea, două străduțe care făceau legătura între strada Eroilor și Cânepii, respectiv strada Negoiu (200.000 lei) și strada Libertății (170.000 lei), le-am realizat într-un timp relativ scurt, lucrările au durat aproximativ 6-8 săptămâni. Suntem în curs de a finaliza, în această toamnă, și strada Iazului, un proiect început în primăvară, în valoare de 980.000 lei“, a adăugat Adrian David.

Cu sprijinul Consiliului Județean, s-a reușit și modernizarea a 4 km de drum județean pe Valea Avrigului, urmând ca anul viitor să continue lucrarea până la Podul Jibrii.

În oraș a fost construită, anul acesta, o capelă mortuară, în valoare de aproximativ 370.000 lei, unde săptămâna viitoare va fi realizată recepția la terminarea lucrărilor. Este în lucru o capelă mortuară și la Mârșa. Aici, investiția costă circa 340.000 lei și se va încheia la. „Cu ajutorul Ocolului Silvic, am mutat sediul Centrului de Permanență într-o locație nouă, aflată în proprietatea noastră, care să corespundă tuturor cerințelor pentru un act medical de mai bună calitate. Acum nu mai plătim chirie și va fi mult mai ușor, pe viitor, să facem și lucrările de investiții“, menționează edilul din Avrig.

Bradu și Săcădate

Fostul DN 1 din satul aparținător Bradu a fost reabilitat pe o suprafață de 800 metri pătrați, prin așternerea unui nou strat asfaltic. „Am terminat într-un timp record și drumul de la Săcădate, peste 900 de metri, un drum nou, care va asigura un acces mai facil cetățenilor. Din păcate, partea de pe baraj nu este în proprietatea noastră, este a companiei Hidroelectrica. Am făcut demersuri către ei pentru a și-l moderniza“, arată primarul.

Artera principală din Mârșa

Acum aproximativ trei săptămâni, a fost semnat și contractul de execuție a celor 1,7 km de drum în localitatea Mârșa, în valoare de aproximativ 3,2 milioane lei. „Proiectul prevede turnarea de covor asfaltic, amenajare parcări, spații verzi, trotuare, de la intrarea în Mârșa dinspre Avrig, trecerea prin localitate și coborârea în partea cealaltă. Începe din drumul județean și se finalizează tot în drumul județean. Eu o numesc «potcoava din Mârșa»“, explică David. Licitația a fost câștigată de Geiger, iar perioada de execuție prevăzută este de 8 luni.

 

Investițiile vor continua

Anul viitor, David vrea să continue investițiile în zona centrală, dar și între blocuri. „Dintre proiectele mari, rămâne să realizăm anul viitor strada Gheorghe Lazăr, pentru care s-a semnat contractul cu Hidroconstrucția, în valoare de 6,3 milioane lei, inclusiv TVA. Are o perioadă de execuție de 15 luni, dar sperăm ca la sfârșitul anului viitor să o finalizăm, chiar dacă vine sezonul rece și nu vom face mare lucru în următoarea perioadă, avem promisiunea constructorului că va începe puternic în primăvară. E o stradă complexă, cu rețea metropolitană, vor fi demontați stâlpii existenți și se vor introduce în subteran toate cablajele și tubulaturile, la suprafață rămâne doar iluminatul public“, anunță edilul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura