Primăria Sibiu plantează peste 650 de arbori în cartierele sibiene

Lucrările de modernizare a cartierului Hipodrom și a cartierului Terezian avansează astfel că, în zonele în care infrastructura a fost finalizată, începem plantarea arborilor și amenajarea spațiilor verzi.

“În fiecare cartier pe care îl modernizăm, ultima etapă este cea a amenajării spațiilor verzi. În această perioadă facem plantări în cartierul Hipodrom I și în Terezian, în zonele în care lucrările de modernizare se apropie de finalizare. În primăvară ne vom ocupa și de cartierul Ștrand pentru că până atunci vom avansa cu modernizarea și în ariile care se mai află în lucru. Eu sper ca sibienii să se bucure de această acțiune și să avem grijă împreună de acești arbori, ca și comunitate”  – Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Peste 400 de arbori se plantează în această săptămână în cartierul Hipodrom, în zona delimitată de bulevardul V. Milea – Mihai Viteazu – Luptei – Rahovei. Această acțiune este inclusă în contractul de modernizare a cartierului, constructorul SC Geiger Transilvania având această sarcină.

Paltini de munte și argintii, arțari roșii, mesteceni, carpeni, cireși japonezi, platani, magnolii, tei, arbori de gumă, arbori lalea și stejari roșii vor recrea “perdeaua” de verdeață în acest cartier. Arborii au fost astfel aleși pentru a fi potriviți mediului urban și pentru a crește biodiversitatea speciilor pe care le întâlnim în jurul nostru. Pentru a ne asigura că vor avea un randament de prindere cât mai ridicat, arborii achiziționați au înălțimi cuprinse între 2,5 și 6 metri și o circumferință a trunchiului între 12 și 20 de centimetri.

Se amenajează spațiile verzi și în cartierul Terezian. În zonele în care lucrările sunt aproape finalizate s-au pus în teren peste 4.500 de metri pătrați de gazon rulat, o suprafață de aproape 3500 mp a fost însămânțată cu iarbă, iar 115 de arbori vor fi aduși săptămâna viitoare la fața locului pentru a fi plantați.

În paralel, Serviciul Parcuri și Zone Verzi al Primăriei Sibiu a plantat în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie alți 115 arbori în parcul Sub Arini, în parcul Tineretului, în zona parcării din Piața Teatrului și pe aliniamentele stradale. Acțiunea va continua și în următoarele săptămâni.

Cunoaștem probabil cu toții ce înseamnă plantarea unui arbore, beneficiind de pe urma lui în primul rând de un aer de mai bună calitate, pentru că un singur arbore matur va absorbi în decursul vieții, în funcție de specie, între 400 și 800 de kg de CO2 din aerul pe care îl respirăm.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*