Holdingul lui Carabulea primește o nouă lovitură!
Primăria Sibiu, prin Direcția Fiscală Locală, a cerut, ieri, 19 martie, insolvența companiei Atlassib.
De anul trecut, firma de transport a familiei Carabulea are o problemă mare cu Fiscul, care a calculat o grămadă de datorii, pe care debitoarea le contestă. Astfel, conform site-ului ANAF, la finalul anului trecut, obligaţiile restante la bugetele de stat se ridicau la 63.584.344 lei, din care 46.149.140 lei reprezintă suma contestată de ATLASSIB SRL. Pe lângă aceste probleme cu Fiscul şi probabil din cauza lor, ATLASSIB SRL s-a trezit la finalul anului trecut cu două cereri de insolvenţă, depuse de creditorii CAR ET BUS MAINTENANCE (Dosarul nr. 5509/85/2017) şi CWS BOCO ROMANIA SRL (Dosarul nr. 5761/85/2017). Pe 11 ianuarie 2018, Tribunalul Sibiu a respins ambele solicitări. Motivul nu este prezentat pe portal.just.ro, iar această instanţă nu publică astfel de sentinţe, de obicei, în BPI.
La doar două luni de la decizia favorabilă a instanţei sibiene, ATLASSIB SRL primeşte o nouă lovitură. De data aceasta, din partea Primăriei Sibiu. Mai exact, creditorul municipiul Sibiu – Direcția Fiscală Locală a depus ieri, 19 martie, o cerere de deschidere a insolvenţei împotriva debitorului ATLASSIB SRL – Dosarul nr. 556/85/2018, potrivit supervizor.ro.
„Solicitarea este ciudată şi rar întâlnită pentru că o municipalitate, oricare ar fi, are destule pârghii pentru a executa silit un agent economic în funcţiune (este mai greu în cazul unei firme fără activitate, dar aici nu e cazul). Faptul că Primăria Sibiu a solicitat aplicarea Legii 85/2014 poate avea una din aceste explicaţii:
- doar a vrut să-şi arate muşchii
- vrea să recupereze rapid banii, mizând pe faptul că ATLASSIB SRL nu va accepta să intre în insolvenţă şi va achita datoriile până la primul termen de judecată
Ceea ce nu a luat în calcul Primăria Sibiu este că, pe 28 martie 2018, este programat un termen de judecată în Dosarul nr. 12375/306/2017 – contestaţie la executare împotriva ANAF. Dacă ATLASSIB SRL pierde procesul, nu cred că există altă variantă în afară de insolvenţă (este vorba de 10 milioane euro), aşa că socoteala municipalităţii s-ar putea să fie greşită.
Şi, desigur, nu trebuie exclusă nici varianta unui aranjament, să creadă lumea că Primăria Sibiu a vrut răul companiei, nu ATLASSIB SRL a găsit soluţia de a fenta executările silite ala Fiscului şi ale altor creditori!”, scrie sursa citată.