Prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” începe marţi la Sibiu

Zeci de cursanţi şi absolvenţi ai şcolilor populare de arte şi meserii din ţară vor participa marţi şi miercuri la prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” care va avea loc la Cercul Militar din Sibiu.

FOTO: Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu

Prezentatorul celor două zile de festival este cunoscutul interpret, Traian Stoiţă, absolvent al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu.

„Vă îmbrăţişez dragi prieteni cu o mare bucurie, bucuria de a vă pofti în 23 şi 24 mai la Cercul Militar din Sibiu, care găzduieşte prima ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”. Consiliul Judeţean Sibiu şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu sunt instituţiile care organizează pentru prima dată acest festival concurs de interpretare vocală, menit să aducă în faţa dumneavoastră, a publicului iubitor de frumos, dar şi în faţa onoratului juriu, tineri interpreţi care vin să aducă câte o fărâmă din România lor frumoasă, pe scena Cercului Militar Sibiu”, a declarat Traian Stoiţă, prezentatorul festivalului concurs.

Prima zi de festival, marţi, de la ora 16.00 debutează cu un simpozion omagial „Ilie Micu”, la Cercul Militar din Sibiu. Ulterior, de la ora 16.30, Cercul Militar găzduieşte Concursul de Muzică Uşoară, la care se vor întrece 15 concurenţi. La finalul concursului, vor urca pe scenă, în recital:  Săndel Mihai şi Ana Maria Ioana. Festivitatea de premiere va încheia această primă zi de festival.

Cea de-a doua zi de festival, miercuri, va începe de la ora 16.00, cu Concursul de Muzică Populară, la care s-au înscris 14 concurenţi. Ulterior, în recital se vor regăsi Mariana Anghel, Luminiţa Dejan, Anca Branea, Aurora şi Săndel Mihai, Adrian Neamţu şi Traian Stoiţă. Pe scena de la Cercul Militar din Sibiu vor urca elevii din clasa de canto muzică populară, coordonaţi de profesoara Mariana Anghel, clasa de instrumente de suflat, profesor Adrian Grecu, clasa de jocuri populare din Tălmaciu, profesor Ciprian Barb şi clasa de jocuri populare din Arpaşu de Jos, profesor Olesea Sas. Festivitatea de premiere va încheia cea de a doua zi.

„Eu sunt onorat să prezint ambele zile de festival şi îi mulţumesc pentru asta Alinei Vintilă, colega noastră, Alina Pinca, aşa cum o ştim noi, cea care conduce această instituţie de cultură. Eu sunt convins că vor fi două zile de pomină, în care ne vom bucura de România cea frumoasă pe scena Cercului Militar din Sibiu. Vă îmbrăţişez şi vă poftesc să ne fiţi alături! Intrarea este liberă. 23 şi 24 mai 2023, la Cercul Militar din Sibiu, facem spectacol”, a transmis Traian Stoiţă.

Miercuri, 24 mai, la Cercul Militar din Sibiu mai are loc şi o expoziţie de Artă Tradiţională.

„Dragi sibieni, vă invităm în data de 23 și 24 mai, începând cu orele 16, la Cercul Militar Sibiu, la prima ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare Vocală „Ilie Micu”. Pentru că anul acesta se împlinesc 50 de ani de la trecerea sa în neființă, vom deschide acest festival cu un simpozion omagial dedicat marelui om de cultură. Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături și să-i încurajați pe tinerii care vin la Sibiu din atâtea colțuri ale țării să vă dăruiască din frumusețea zonelor pe care le reprezintă” a declarat Alina Pinca-Vintilă, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu.

Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu este organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al partenerilor: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Cercul Militar, Direcţia Judeţeană pentru Cultură.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura