Premiu pentru ALEG

A.L.E.G. acâştigat premiul internaţional „With and for girls” pentru activitatea de excepţie în sprijinul drepturilor fetelor

Ioana Șurubaru, Anamaria Halcea, Georgiana Epure, Alexandra Abrudean, Alexandra Bucur, Cristina Ungureanu, Andreea Mărginean, Maria Bebeșelea, Camelia Oană, Camelia Proca, Denisa Stănilă, Carina Avram, Angela Modrîngă and Eniko Gall are holding signs in Sibiu, Romania, September 2016.

Ioana Șurubaru, Anamaria Halcea, Georgiana Epure, Alexandra Abrudean, Alexandra Bucur, Cristina Ungureanu, Andreea Mărginean, Maria Bebeșelea, Camelia Oană, Camelia Proca, Denisa Stănilă, Carina Avram, Angela Modrîngă and Eniko Gall are holding signs in Sibiu, Romania, September 2016.

Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen (A.L.E.G.) din Sibiu este una dintre cele 20 de organizaţii din lume care primesc anul acesta premiul With and For Girls (Cu şi pentru fete). În Europa, premiul se acordă anual unui număr de 4 organizaţii. Prin acest premiu, A.L.E.G. beneficiază de o finanţare de US$15.000 pentru întărirea capacităţii instituţionale şi utilizare flexibilă pentru continuarea activităţii.

Premiu consacrat

Premiul With and For Girls (Cu şi pentru fete) este o iniţiativă globală care identifică şi sprijină organizaţii locale puternice active în promovarea drepturilor fetelor, cu implicarea fetelor. Organizaţia A.L.E.G. cu sediul în Sibiu, Romania, primeşte astfel o recunoaştere internaţională a activităţii sale de furnizare de servicii specializate de prevenire şi combatere a violenţei împotriva fetelor şi tinerelor femei, venind în sprijinul celor mai dezavantajate dintre ele.

Pentru fete

Camelia Proca, directoarea şi fondatoarea organizaţiei A.L.E.G. a participat la ceremonia de premiere desfăşurată pe 2 noiembrie la Londra precum şi la o serie de întâlniri cu restul organizaţiilor câştigătoare şi cu finanţatorii premiului. “Pentru A.L.E.G., premiul este în primul rând un semn de apreciere pentru abordarea noastră îndrăzneaţă, care pune accent pe implicarea adolescenţilor – cu atenţie specială acordată fetelor – în transformarea raporturilor de putere în societate şi familie. A împărţi puterea înseamnă a fi mai puternici împreună, exact opusul puterii folosite de unii în detrimentul altora. Nu e decât democraţie de gen, dar schimbarea începe cu fiecare fată care se respectă pe sine şi pretinde respect. Tot ce am reuşit noi în ultimii 12 ani de activitate – de la inovaţii în servicii sociale la implicare în initiaţive legislative ca cea pentru centrele integrate pentru victimele violului – este efortul comun al unei echipe dedicate care a rămas fidelă valorilor organizaţiei în ciuda lipsei finanţărilor de la stat. Această echipă a inclus în permanenţă fete, care au crescut o data cu organizaţia şi au contribuit la formarea altor fete.”, a declarat Camelia Proca

Despre ALEG

A.L.E.G. este o organizaţie activă în contracararea cauzelor esenţiale ale problemei prin lobby şi advocacy, oferind în acelaşi timp sprijin direct victimelor violenţei şi diverselor forme de abuz. Organizaţia furnizează servicii specializate de informare, consiliere psihologică şi asistenţă juridică şi socială. Răspunzând solicitărilor victimelor, A.L.E.G. a înfiinţat şi o platformă de consiliere online pe pagina web a organizaţiei unde fetele pot să se adreseze sub protecţia anonimatului. Supravieţuitoarele violenţei pot înţelege mai bine drepturile pe care le au, precum şi cauzele şi efectele abuzurilor, depăşind sentimentele de ruşine şi vinovăţie.

În acelaşi timp, A.L.E.G. derulează proiecte educative pe tema relaţiilor sănătoase şi Campania anuală Festivalul Egalităţii de Gen prin care combate cultura stereotipurilor de gen în România. Organizaţia a avut peste 1.400 de beneficiari în ultimii doi ani, dintre care peste 60% fete.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*