Premii de 20.000 de euro pentru studenții de la ULBS

Zece studenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au fost premiaţi cu câte o bursă de 2.000 euro, în cadrul competiţiei ULBS SMART – Programul de proiecte şi soluţii inovative studenţeşti, derulat prin Hasso Plattner Student Scholarship.

În prima etapă a concursului – Idee – au intrat în competiţie 40 de studenţi, iar din aceştia au fost premiaţi zece, care au avansat în etapa a doua – Concept.

„Câştigătorii competiţiei care s-a desfăşurat în luna octombrie sunt Crişan Gheorghe Cătălin (Implementarea unei aplicaţii web pentru găsirea de prestatori locali de service), Graură Matei („UniChat” – platformă online, menită să îmbunătăţească procesul educaţional, accesibilă utilizatorilor prin intermediul unui telefon intelligent), Nistor Paul Adrian (NASP- Neuronal Advance Safe Pulse), Bobocea Cătălin Cristian (Ochelari cu modul bluethoot integrat), Petraşcu Raul Mihai (Motor cu ardere internă în 4 timpi cu 2 cilindri în linie, produs prin tipărire la imprimantă 3D), Fumureanu Laura Maria (Deshidrator HOMEMADE), Gîţă Maria (WASH POINT, platformă on line, destinată spălătoriilor auto), Vişan Anca Elena (Dezvoltarea unui sortiment de pâine cu beneficii asupra sănătăţii consumatorului), Iamandi Radu (Intelligent Recycle Bin), Serediuc Tiberius Alex (Dispozitiv preluare/aşezare roţi autoturism, destinate vulcanizărilor)”, se arată în comunicat.

Programul se desfăşoară în trei etape, iar bugetul total al Programului ULBS SMART 2019 pentru anul universitar 2019/2020 este de 70.000 EUR şi este finanţat din donaţia Fundaţiei Hasso Plattner. În etapa a treia, Conceptul premiat va trebui transformat într-un prototip, iar primele 3 proiecte vor primi 5000, 3000 respectiv 2000 euro – Bursa Hasso Plattner Student Scholarship.

Programul ULBS SMART este organizat de cu scopul de a sprijini financiar studenţii ULBS (nivel licenţă, master) în realizarea unor proiecte ce presupun dezvoltarea şi utilizarea tehnologiei, a digitalizării sau a oricăror metode inovative cu scopul de a face orele de la facultate interactive, de a facilita conectarea student – profesor – angajator, de a determina creşterea calităţii actului educaţional sau pentru dezvoltarea unor produse / servicii inovative din domeniile STEAM (science, technology, engineering, art, math) care răspund unei nevoi a comunităţii şi care au potenţial de comercializare pe piaţă. Sunt finanţate proiecte inovatoare care pornesc de la faza de idee pe care ulterior studenţii o rafinează treptat şi o transformă într-un prototip viabil menit să îmbunătăţească actul educaţional sau să îmbunătăţească calitatea vieţii. Finanţarea proiectelor din cadrul programului ULBS SMART se acordă sub forma unei burse de excelenţă pentru proiecte inovative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura