Nocturna Bibliotecilor s-a bucurat de un real succes la Biblioteca Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Timp de şapte ore, în seara de 17 spre 18 noiembrie, spațiul bibliotecii a devenit neîncăpător pentru toți doritorii care i-au trecut pragul, profitând de ocazia de a vizita biblioteca și pe timp de noapte, de a participa la programul artistic pregătit de organizatori și la toate celelalte surprize gândite special pentru acest eveniment.
Activităţile la care vizitatorii au fost invitaţi să participe au fost din cele mai variate. I-au încântat pe toți cei prezenți elevii Liceului de Artă din Sibiu, conduși de profesorul Andrei Crăciun și îndrumați de profesorul Daniela George, care, prin amabilitatea conducerii liceului, au oferit spectatorilor un moment de încântare artistică, deschizând porțile muzicii spre bibliotecă. Elevii clasei de teatru a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” au transformat spațiul central al bibliotecii într-o gospodărie tipic țărănească, făcând deliciul spectatorilor prin cântec, joc, îmbiindu-i cu bucate, într-un spectacol interactiv, coordonat de profesorul Doriana Tăut. Au mai încântat auditoriul prin dans și cântec studenții de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie și Protecția Mediului și de la Sibiu Dance Studio.
Interactivitate
Nocturna Bibliotecilor, organizată în acest an în premieră și în alte biblioteci decât cele publice, la inițiativa Asociației Bibliotecarilor din România, s-a împletit în mod fericit cu Ziua Internațională a Studentului, celebrată în 17 noiembrie și cu manifestările pregătite de Casa de Cultură a Studenților din Sibiu, program coordonat de Liliana Popescu, directorul instituției. Lansarea antologiei „Conexiuni”, workshop-urile dedicate studenților, decernarea de diplome și premii pentru cei mai merituoși dintre participanți s-au numărat printre momentele de atracție ale nocturnei. În paralel, s-a desfășurat „Atelierul de reciclare creativă”, care i-a atras deopotrivă pe copii, elevi, studenți români și străini, în confecționarea unor obiecte decorative din reviste, pliante și materiale refolosibile. În același timp, elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, de la clasa profesorului Antonia Ursu, au participat la un atelier de toamnă și s-au delectat urmărind filme documentare în spațiul multimedia al bibliotecii.
Final apoteotic
„Ora profesorului Vasile Avram”, o lecție deschisă care a reunit nu atât studenți, cât şi un număr impresionant de cadre didactice și oameni de cultură a ajuns să se întindă pe parcursul a 180 de minute. Toți cei prezenți au rememorat omul, scriitorul și profesorul Vasile Avram, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc 10 ani. Evenimentul a fost onorat cu prezența conducerii ULBS, reprezentată de prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea. Seara s-a încheiat cu decernarea premiilor pentru donatorul anului – prof. univ. dr. ing. Mircea Ioan Oprean, cititorul anului – studenta Ana-Maria Fleşeriu (specializarea Medicină Generală) şi bibliotecarul anului – Angela Popescu şi Luminiţa Buta (la egalitate de puncte).
15
carduri de acces la serviciile Bibliotecii au fost acordate prin tragere la sorţi