Miercuri, 25 octombrie, și joi, 26 octombrie, Teatrul de Balet Sibiu prezintă premiera de balet clasic „Baiadera”, un spectacol ce are la bază coregrafia originală a lui Marius Petipa, pe muzica lui Ludwig Minkus.
Adaptarea coregrafică este realizată la Sibiu de către Aleisha Gardner și Kirill Ermolenko. Spectacolul a avut premiera mondială la data de 4 februarie 1877, la Bolshoi Theatre Sankt Petersburg. Spectacolul se va dansa la Sibiu cu Ayaka Nagai (baiadera Nikia), Gabriella Delgado (Gamzatti) și Kirill Ermolenko (Solor).
O poveste tulburătoare despre dragostea eternă
Plasată în India secolului XIX, povestea frumoasei baiedere Nikia, dansatoare într-un templu indian, continuă să fie și astăzi, la 140 de ani de la premiera mondială a spectacolului, o poveste încă actuală. Spectacolul portretizează idealul dragostei eterne, împărtășită, dar neîmplinită, dintre războinicul Solor, interpretat la Sibiu de balerinul rus Kirill Ermolenko și baiadera Nikia, interpretată de balerina de origine japoneză Ayaka Nagai.
Dinamismul și forța muzicii lui Ludwig Minkus, exotismul universului indian, în care se petrece acțiunea spectacolului, imaginat de Ionuț Cristian Marin (decoruri) și Anamaria Șut (costume) și o coregrafie în același timp și delicată, și cu foarte multă forță, asemeni tuturor poveștilor de dragoste pe care spectacolul le aduce în scenă, fac din „Baiadera” un balet clasic care va cuceri publicul din Sibiu. Spectacolul va avea premiera miercuri, 25 octombrie, și joi, 26 octombrie, și va fi reluat luni, 6 noiembrie, și marți, 7 noiembrie. Toate cele patru reprezentații ale acestui spectacol vor avea loc pe scena mare a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, de la ora 19.00.
60 artiști pe scenă, în distribuția spectacolului „Baiadera”
Alături de cei patruzeci de dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu, din distribuția spectacolului „Baiadera” fac parte și actorii Daniel Plier (actor al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu), care va interpreta rolul Marelui Brahman, Andrei Dunaev (Rajah), dansatori ai Ansamblului Folcloric „Cindrelul – Junii Sibiului”, dar și copiii de la Școala de Balet Adela Floricioiu și Școala de Balet Arabesque.
Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria municipiului Sibiu, intrarea F sau online, la aceleași prețuri ca în punctul de vânzare, fără niciun comision suplimentar, de pe siteul oficial al TBS: www.sibiuballet.ro și de pe siteurile partenere kompostor.ro și bilet.ro. Biletele pot fi de asemenea rezervate, pentru 48 de ore, online, pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro sau telefonic la numărul de telefon 0269 229 627. Rezervările online și telefonice, neconfirmate prin plată în termen de 48 de ore, își pierd valabilitatea.