Copiii din centrele de plasament din județul Sibiu au mers pentru prima oară la film, în cadrul inițiativei „Oferă normalitate și bucurie!” dezvoltate de programul educațional Ajungem Mari, cu sprijinul sponsorilor NTN-SNR Rulmenți, Lazăr Trans, Cinemograful Arta și al numeroaselor persoane cu suflet mare care s-au alăturat cauzei.
Cei 160 de copiii au vizionat filme adaptate vârstei lor. Cei mici s-au bucurat de Angry Birds şi În căutarea lui Dory, iar cei mari de Țestoasele Ninja 2. După film, aceștia au ieșit la masă și la suc, socializând între ei și cu voluntarii Ajungem Mari, la restaurantele My Story și Rubin, într-o atmosferă veselă și relaxantă. „Pentru mulți prichindei, o ieșire la cinematograf este ceva banal. Pentru copiii din centrele de plasament, acest lucru era un vis. Un vis care azi a devenit realitate, cu sprijinul sponsorilor noștri și al altor oameni minunați care ni s-au alăturat. Mulțumim tuturor și sperăm să repetăm experiența cât mai curând”, a spus Carmen Bucșa, coordonator Ajungem Mari Sibiu.
Parteneriate
În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând 100 de voluntari.
În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în opt luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, vizite la expoziții și librării. Astfel, copiii au fost expuși mai multor alternative, atât de petrecere a timpului liber, cât și de orientare profesională.
Dezvoltare personală
Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii beneficiază de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 530 de cărți pentru copii. În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate.
Asociatia Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.Principalul program este Ajungem Mari, ce susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.