Premianți pe „Calea Verde“

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, a organizat, în această săptămână, ultima instruire în cadrul proiectului.   

Instruirea a avut ca temă adaptarea la schimbările climatice şi a fost organizată cu sprijinul partenerilor români ai proiectului, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Administrația Națională de Meteorologie București, Primăria Sibiu, Primăria Brașov și Primăria Tg. Mureș.

Interes din partea tinerilor

Cu această ocazie, a avut loc şi premierea concursului video „Focus pe adaptarea la schimbările climatice“ şi a celui denumit „Oraşul meu, adaptat la schimbările climatice“, organizate în cadrul proiectului. Concursul „Oraşul meu, adaptat la schimbările climatice“ a fost structurat pe patru secţiuni, în funcţie de modalitatea de exprimare a participanţilor, la alegere: eseu/proiect /fotografie/desen. Au fost 115 participanți – cu 18 eseuri, un proiect, 17 fotografii și 79 desene – iar cei mai buni au fost recompensați cu 27 de premii, constând în trotinete.

La concursul video au participat 12 echipe, din care trei au fost desemnate câștigătoare, iar componenții acestora au primit câte un laptop. Astfel, la categoria de studiu liceal, a fost premiat  videoclipul „Adaptarea la schimbările climatice“, realizat de Andreea Iuliana Buta şi Elisabeta Haghel, de la Liceul Teoretic „G. Moroianu” din Săcele, judeţul Braşov. La categoria de studiu universitar, cele mai multe voturi le-a obținut videoclipul „Grădina mea ecologică“, realizat de Mihăiţă Mitronici şi Cătălina Nicu, de la Facultatea de Ştiinţe din cadrul ULBS. După ce a întrunit nu mai puțin de 521 voturi, videoclipul „Atenţie, suntem în pericol!“, produs de echipa alcătuită din Dragoş Buhoiu şi Andreea Guştiuc, studenţi la Facultatea de  Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul ULBS, s-a ales cu un premiu de popularitate.

 

Fonduri nerambursabileProiectul „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” cu o valoare totală eligibilă de 4.628.535 euro, beneficiază de o finanţare în valoare de 3.934.254,75 euro din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei prin Granturile SEE 2009 – 2014 și o cofinanțare în valoare de 694.280,25 euro,  asigurată de Ministerul Mediului în cadrul Programului RO07 Adaptarea la schimbările climatice.  Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2017. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbările climatice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*