Prelegeri în Casa Teutsch

Sub genericul „Depășind granițe. Tradiție și transformare în biserică, societate și cultură”, publicul sibian este invitat la o serie de prelegeri la Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch de pe str. Mitropoliei nr. 30, et. 1.

Casa Teutsch

Cele două prelegeri în limba română din perioada următoare sunt:

  • marți, 11 februarie, ora 17: teologul dr. Alexandru Marius Crișan, cercetător la Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu, va vorbi despre „Taizé – nostalgia experienței unei comuniuni universale”, prezentând perspectiva tinerilor europeni asupra spiritualității din Taizé. Comunitatea din Taizé a fost înființată în 1949 de Fratele Roger. Anual, mii de tineri creștini petrec câte o săptămână în mica localitate din Franța, participând la viața spirituală a Comunității. Rugăciunile simple, meditațiile asupra versetelor biblice și cântările specifice Comunității din Taizé se răspândesc în toată lumea, tinerii din diferitele Biserici întâlnindu-se și acasă în grupuri mici pentru a urma calea împăcării.
  • marți, 18 februarie, ora 17: dr. Raluca Maria Frîncu, muzeograf la Muzeul Național Brukenthal – Casa Altemberger, prezintă „Sistemul vecinătăților la sași”, oferind astfel o descriere a sistemului de întrajutorare și solidaritate de-a lungul mai multor secole, care poate inspira societatea de azi.

Prelegerile sunt organizate în cadrul „Centrului Est-European pentru Teologie Protestantă” (ZETO), inaugurat în 2019 la Sibiu cu scopul intensificării dialogului ecumenic și intercultural.

Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*