Sub genericul „Depășind granițe. Tradiție și transformare în biserică, societate și cultură”, publicul sibian este invitat la o serie de prelegeri la Centrul de dialog și cultură Friedrich Teutsch de pe str. Mitropoliei nr. 30, et. 1.
Cele două prelegeri în limba română din perioada următoare sunt:
- marți, 11 februarie, ora 17: teologul dr. Alexandru Marius Crișan, cercetător la Centrul de Cercetare Ecumenică Sibiu, va vorbi despre „Taizé – nostalgia experienței unei comuniuni universale”, prezentând perspectiva tinerilor europeni asupra spiritualității din Taizé. Comunitatea din Taizé a fost înființată în 1949 de Fratele Roger. Anual, mii de tineri creștini petrec câte o săptămână în mica localitate din Franța, participând la viața spirituală a Comunității. Rugăciunile simple, meditațiile asupra versetelor biblice și cântările specifice Comunității din Taizé se răspândesc în toată lumea, tinerii din diferitele Biserici întâlnindu-se și acasă în grupuri mici pentru a urma calea împăcării.
- marți, 18 februarie, ora 17: dr. Raluca Maria Frîncu, muzeograf la Muzeul Național Brukenthal – Casa Altemberger, prezintă „Sistemul vecinătăților la sași”, oferind astfel o descriere a sistemului de întrajutorare și solidaritate de-a lungul mai multor secole, care poate inspira societatea de azi.
Prelegerile sunt organizate în cadrul „Centrului Est-European pentru Teologie Protestantă” (ZETO), inaugurat în 2019 la Sibiu cu scopul intensificării dialogului ecumenic și intercultural.
Intrarea este liberă.