Porți deschise la școala pentru copii cu deficiențe de auz din Sibiu

Prima lună de vară, respectiv ultima lună de cursuri școlare a fost marcată de activități extracurriculare desfășurate de elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu în parteneriat cu comunitatea.

Ziua Internațională a copilului a fost sărbătorită în școala noastră prin Proiectul educațional „Zâmbet de copil“ în care parteneri au fost elevi de la Colegiul Național “Octavian Goga“, Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna“ și Școala Gimnazială “Regina Maria“. Elevii împreună cu cadrele didactice au desfășurat diverse activități îndrăgite de orice copil: au desenat pe asfalt, au cântat și au dansat cu Minions, au participat la concursuri sportive. La despărțire, vizitatorii au dăruit copiilor de la CSEI 2 Sibiu culori, cărți de colorat, jocuri și jucării, iar gazdele au mulțumit și au oferit dulciuri.

„Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Ele trebuie simțite din inimă” (Helen Keller ). Acesta a fost motto-ul sub care s-a desfășurat „Ziua porților deschise” la CSEI Nr. 2 Sibiu în 7 iunie a.c.; evenimentul a ajuns la ediția cu numărul patru și s-a bazat pe parteneriatul devenit tradițional cu Fundația Sense International România.

În acest an, prin Proiectul ,,Helen Keller cu Sense” au fost propuse activităţi ce au inclus elemente de terapie și artterapie și activități de socializare reunite în 10 ateliere: Traseu senzorial, Cort senzorial, Atelier de pictură, Atelier de audiologie, Atelier vizionare film biografic Helen Keller, Atelier Black Light Theatre și dans, Atelier Brățările prieteniei, Atelier Origami, Atelierul verde și Curcubeul prieteniei. Au răspuns provocărilor noastre 509 elevi din 18 grădinițe și școli din Sibiu, Șura Mică, Nocrich.

Prin activitățile desfășurate în aceste ateliere cu copiii cu dizabilități și cu copiii tipici, cadrele didactice și-au propus conștientizarea comunității asupra surdocecității precum și marcarea realizărilor persoanelor cu surdocecitate- Helen Keller fiind prima persoană recunoscută la nivel mondial.

Revenirea la activitățile în format tradițional ne-a bucurat deoarece Proiectul ,,Helen Keller cu Sense” este despre a fi împreună, a oferi sprijin și conectare pentru învățare” a declarat Nicoleta Nan, directorul CSEI Nr. 2 Sibiu.

Partea a doua a “Zilei porților deschise” a avut loc după zece zile, în 17 iunie a.c., când porțile CSEI 2 Sibiu s-au deschis pentru “colegii noștri mai mari“. I-am numit pe profesorii și personalul nedidactic care și-au petrecut o bună parte din activitatea profesională în școală și acum s-au retras și se bucură de liniște și o binemeritată relaxare.

„Ne-am bucurat să ne revedem bine, sănătoși, ne-am întâlnit fără teama de a ne îmbrățișa, de a sta aproape și a zâmbi unii alături de ceilalți. Au fost depănate amintiri și s-au făcut planuri de viitor. Ne vom revedea anul viitor în prima zi de vineri din vacanța de vară” a mai spus Nicoleta Nan, directorul școlii sibiene.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura