Plimbări magice! Invitație specială pentru persoanele cu dizabilități

Asociația Diakoniewerk International anunță începutul celei de-a treia ediții a proiectului „Poteci incluzive” dedicat persoanelor cu dizabilități, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu cu suma de 20.000 lei.

FOTO: Asociația Diakoniewerk International

Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor și dorințelor unei părți importante a comunității noastre, oferindu-le posibilitatea de a participa la experiențe unice și de a se bucura de frumusețea și bogăția culturală a regiunii.

Prin intermediul acestui proiect, organizatorii doresc să deschidă noi orizonturi pentru persoanele cu dizabilități și să le ofere oportunități de dezvoltare personală și socială.

„În cadrul primei etape, pe 23-24 mai 2024, vom organiza o incursiune în pitorescul oraș Avrig. Participanții vor avea ocazia să exploreze atracțiile culturale și istorice locale într-un tur ghidat accesibil, alături de ghidul de turism Nicoleta Ocneriu, care va include vizite la Palatul Brukenthal și la Biserica cu cel mai vechi ceas din Transilvania, împreună cu un joc interactiv de reconstituire istorică. De asemenea, vom organiza un atelier de țesătorie tradițională în Avrig, condus de doamna Rodica Ispas, unde participanții vor putea descoperi secretele meșteșugurilor locale.

A doua etapă, programată pentru 17-18 iunie 2024, constă într-o incursiune în spectaculoasa Valea Avrigului. Participanții vor avea parte de o drumeție pe un traseu adaptat nivelului lor de condiție fizică, ghidați de Nicoleta Ocneriu vor explora peisajele naturale. De asemenea, vor fi implicați în activități precum colectarea de plante pentru un ierbar unde alături de noi va fi ecologul Mihaela Sava, care va oferi îndrumare în identificarea și colectarea responsabilă a plantelor și vizitarea unor obiective turistice importante, cum ar fi Casa Întoarsă și Ferma de Cerbi.

Proiectul nostru își propune să ofere persoanelor cu dizabilități experiențe pozitive și împlinitoare, să le încurajeze să exploreze lumea din jurul lor și să le ofere oportunități de dezvoltare personală și socială într-un mediu inclusiv și susținător. Prin aceste activități, dorim să promovăm sănătatea și unăstarea, să dezvoltăm relații sociale și să contribuim la îmbunătățirea calității vieții pentru toți participanții”, transmit organizatorii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura