Plimbări cu husky în Muzeul Astra

Imagini cu sania trasă de câini pe aleile muzeului au devenit, în week-end, virale pe internet!

Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului a dat o nouă lovitură de imagine. Secvențe inedite de la un atelier demonstrativ, cu o sanie trasă de câini pe aleile muzeului, au devenit virale pe internet. Vedetele au fost două femele și doi masculi Husky Siberian și Malamut.

În cadrul unui atelier demonstrativ, câinii au fost înhămați la sanie și au transportat, așa cum au fost antrenați, vizitatorii instituției din Pădurea Dumbrava. „Dacă în țara noastră, iarna, săniile sunt trase de animale de tracțiune ca boii sau caii, în țările din emisfera nordică oamenii locului folosesc câinii. Vorbim despre rase speciale, câini pregătiți și dresați pentru astfel de sarcini. Și cum nimic bun nu se face doar din vorbe, am pregătit la Muzeul ASTRA un atelier interactiv, cu 4 căței din rasa Husky siberian&Malamut de Alaska în rolurile principale și o sanie tradițională, ca «recuzit㻓, au transmis angajații instituției, într-o postare social media.

În funcție de vreme

Plimbările cu sania trasă de câini au tripat, de pe o zi pe alta, numărul de vizitatori ai muzeului. Totodată, clipul de pe pagina de socializare a devenit viral. Datorită interesului stârnit în special în rândul copiilor, oficialii muzeului au decis să repete experiența cu un număr dublu de câini, respectiv opt, în loc de patru: „deși a fost, pentru noi, mai mult o provocare, un atelier demonstrativ menit să promoveze multiculturalitatea, ne-am dat seama că putem să continuăm și să venim și cu elemente surpriză. Avem nevoie doar de temperaturi negative, de sub zero grade și alei cu un strat de gheață deja format și bine conturat. Fiecare dintre următoarele evenimente va fi anunțat corespunzător, astfel încât cât mai multă lume să se poată bucura“, dezvăluie Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Astra.

Sania trasă de cai

În paralel cu plimbările cu săniile trase de câini, Muzeul Astra va oferi vizitatorilor și deja clasicele plimbări cu săniile trase de cai. În rolurile principale sunt cei patru căluți ai fermei muzeului și mama lor Cica.

Hrană pentru păsări

Tot în această perioadă, vizitatorii muzeului se pot delecta hrănind păsările sălbatice care și-au făcut cuiburi în zonă. La intrarea principală, au la dispoziție un pliant cu instrucțiuni precise privind hrana acestora. De asemenea, cei interesați primesc și o pungă de semințe pentru păsări. „Acum, în sezonul rece, păsările care nu au plecat în țările calde își găsesc mai greu hrana de care au nevoie, deoarece insectele, preferatele lor au dispărut. Noi, la Muzeul Astra, ajutăm micile înaripate să treacă cu bine peste iarnă și am pregătit punguțe cu semințe de floarea soarelui pe care le poți distribui chiar tu, la hrănitoarele amplasate pe traseu. Ajută-le și tu!“, înseamnă angajații muzeului.

O mică fermă

Complexul Național Muzeal Asta îi are în ogradă pe măgărușul Victoraș, iapa Cica, văcuța Joița și alți câțiva cai, purceluși, iepurași, oi, ori lebede sau gâște. Animalele au menirea de a bucura vizitatorii și de a-i aduce pe copii mai aproape de natură. Cei 21 de iepurași sunt folosiți la atelierele interactive de Paște, caii la trasul carelor sau săniilor, iar Joița, o văcuță blândă și mare amatoare de iarba grasă din muzeu, poate fi întâlnită fie pe aleile muzeului, fie în grajdurile special amenajate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*