Platformă ce măsoară calitatea aerului prin 7 senzori, în puncte esențiale ale orașului Sibiu

Echipa Aerliber, alături de partenerii: uRADMonitor, Civism Cotidian, Agenția Icey.ro și vladilie.ro lansează prima și singura platformă independentă pentru măsurarea calitații aerului din Sibiu.

Începând de astăzi, sibienii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a șapte senzori amplasați în puncte esențiale ale orașului. Datele furnizate de senzori vor fi preluate de platforma aerliber.ro  în timp real. Platforma își propune pentru 2021 să ajungă la cel puțin 30 de senzori integrați.

Senzorii utilizați în cadrul aerliber.ro se numesc uRADMonitor Smoggie, au un design compact și capabilitatea de a transmite date, în timp real, la distanțe mari de până la 8 km în mediul urban. Stațiile sunt produse de compania timișoreană Magnasci și sunt instalate în peste 1500 locații în întreaga lume. Datele înregistrate pot fi vizualizate sub forma de medii orare și zilnice.

Misiunea Aerliber este de a oferi soluții sustenabile care sunt consistente cu interese de lungă durată pentru și despre mediu. Vom reuși doar cu ajutorul cetățenilor, dar și a companiilor a căror misiune este similară, împreună încurajând cercetarea, tehnologiile inovative și abordări sigure pentru mediu.

Aerliber: Noi credem că cetățenii merită să fie informați în ceea ce privește nivelul de poluare, iar împreună cu ajutorul lor, sperăm să îmbunătățim calitatea aerului respirabil în municipiul Sibiu.

Platforma este intuitivă și ușor de folosit, astfel încât orice persoană cu conexiune la internet se poate conecta pe site-ul nostru la orice oră pentru a verifica indicii de poluare.

„Dorim să oferim soluții specifice  ce pot fi implementate la nivel local pentru a crește calitatea vieții sibienilor”, declară Vlad Fișcălie co-inițiator.

„O strategie urbană anti-poluare trebuie să fie construită în baza unor date reale. Ca să acționăm trebuie să înțelegem care sunt zonele cele mai poluate ale unui oraș.” – declară Radu Crețu co-inițiator.

„Este nevoie de schimbarea comportamentului fiecăruia dintre noi și din păcate acest lucru nu e ușor. Putem alege să folosim bicicleta sau transportul în comun în locul mașinii personale.” – declară Tiberiu Mitrea co-inițiator.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*