Planul de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural, în dezbatere publică

Deputatul UDMR Benedek Zacharie a declarat că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) supune consultării publice documentul „Plan de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural în vederea sporirii competitivității sectorului turismului din România”.

 

Planul de acțiune se află în dezbatere publică până la data de 24 martie 2022.

Obiectivul general al planului de acțiune îl reprezintă valorificarea patrimoniului național cultural în vederea creșterii competitivității economice și promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate.

„Patrimoniul cultural pe care l-am creat aici, în România, este o valoare excepțională și la nivel european. Pe lângă faptul că este o valoare culturală importantă, creează și locuri de muncă și este cel mai tangibil semn al europenității noastre. Titularii obiectivelor pot transmite propuneri de obiective până la 20 martie 2022, iar planul de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural se află în dezbatere publică până la data de 24 martie 2022”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat în cadrul MIPE.

La rândul său, Benedek Zacharie spune că „Dezvoltarea şi diversificarea ofertei turistice culturale, precum şi conştientizarea, la nivelul pieţelor internaţionale, că România este o destinaţie culturală cu obiective şi atracţii turistice de valoare europeană şi universală (biserici cu fresce exterioare, biserici fortificate, cetăţi medievale, arhitectură populară, artizanat, etc.), sunt obiective prioritare în dezvoltarea produsului turistic cu componentă culturală”.

Oraşele medievale, bisericile fortificate, mănăstirile cu frescă exterioară, capodoperele arhitecturale din lemn şi cetățile dacice sunt doar câteva dintre atracţiile care alcătuiesc patrimoniul cultural excepţional al României.

Obiectivul specific este operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinației (OMD).

Organizațiile de Management al Destinației reprezintă o nouă formă de gestionare a destinațiilor turistice care permite dezvoltarea turismului, cu implicații directe în creșterea circulației turistice, a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât și la nivel național.

„Planul de acțiune pentru utilizarea patrimoniului cultural în vederea sporirii competitivității sectorului turismului din România” se adresează perioadei 2022 – 2026.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura