Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Este o plantă care, consumată în cantități moderate, aduce o serie de beneficii întregului organism.
Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Această plantă este cultivată ca plantă alimentară sau medicinală, iar florile ei sunt roșiatice. Este vorba despre măcriș.
Măcrișul este răspândit pe continentul Europei, de la coasta nordică a Mediteranei până la nordul Scandinaviei și părți din Asia Centrală.
Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Te ajută să pierzi din kilograme
Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Măcrișul consumat în cantități moderate poate aduce o serie de beneficii organismului nostru. Potrivit sfatnaturist.ro, măcrișul poate reduce din intensitatea simptomelor bolii Parkinson. Se prepară un suc din frunze proaspete, iar din sucul obținut se pun 3 picături într-o cana cu decoct de coada șoricelului. De asemenea, se poate folosi și infuzia simplă din măcriș, din care se pot consuma 2-3 căni pe zi, notează Monitorul de Cluj.
De asemenea, măcrișul este indicat și pentru persoanele care țin dietă. O cană de măcriș conține aproximativ 4 grame de fibre, care ajută la tranzitul intestinal. Aceste fibre ajută la reglarea nivelului de colesterol și a zahărului din sânge.
Totodată, unii specialiști susțin că măcrișul, planta care reduce simptomele bolii Parkinson, poate ajuta la scăderea retenției de apă din organism.
Planta care reduce simptomele bolii Parkinson. Ameliorează astmul
Pe lângă beneficiile menționate mai sus, planta care reduce simptomele bolii Parkinson, poate ameliora astmul dacă este consumat în cantități moderate. Conform medicalonet.com, măcrișul are importante proprietăţi antialergice, fiind în acelaşi timp bogat în vitamina C, motiv pentru care este indicat în tratarea astmului, a gripei şi a bronşitei.
Chiar dacă are foarte multe proprietăți pentru sănătatea noastră, măcrișul poate deveni toxic dacă este consumat în cantități mari. Măcrișul conține acid oxalic care este o toxină. Specialiștii nu recomandă fierberea acestei plantei în vase de aramă, deoarece materialul vasului va interacționa cu acidul oxalic și va determina planta să capete un gust metalic.