Premiera acestei ediții a Sibiu International Street ART Festival a fost realizarea unei lucrări pe o clădire privată din Sibiu – un bloc de locuințe, de către artistul Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Pătrată, lucrarea fiind creată în campania ”Culorile României” – Policolor.
”Îmbrăţişare” este numele lucrării, iar pentru conceperea ei artistul a muncit peste 30 de ore, pe parcursul a patru zile. „Am ales acesta temă şi pentru că o văd ca pe o ”îmbrăţişare” între ceea ce fac eu şi campania ”Culorile României”, pe care o îndrăgesc și sunt mândru că fac parte din ea în calitate de ambasador, dar şi pentru locaţia inedită de anul acesta din festival: un bloc de locuinţe, un spațiu care aduce împreună ființe, suflete pe care le-am imortalizat astfel într-o armonie desăvârșită. Lucrarea este în concordanță cu preocupările mele din ultima perioadă, pe linia de intersecţii, întrepătrunderi, îmbrăţişări, care scot în evidenţă relaţiile dintre personajele pe care le creez”, a declarat Pisica Pătrată.
Arta stradală de la Sibiu – făcută să inspire generații
Timp de 7 zile, 27 de artiști din România, alături de străinii Urka din Italia și Wasp Elder din Marea Britanie au lucrat la transformarea schițelor în lucrări de mari dimensiuni, care dau culoare zidurilor gri din zone mai puțin favorizate din oraș.
Cele 31 de lucrări din primele două ediții au fost completate acum de 17 noi murale, incluse în Turul de Artă Stradală de la Sibiu, primul și singurul de acest gen din țară. În ultima zi a festivalului, peste 100 de persoane l-au parcurs pe bicicletă, trotinetă sau alte mijloace urbane de deplasare.
Sibiu Street Art Tour reprezintă o alternativă la turismul obișnuit, dar și un altfel de mod de a valorifica o plimbare cu bicicleta.