Stagiunea camerală “Odae cum harmoniis“ continuă în această săptămână cu al doilea eveniment din acest an. Publicul sibian va putea asculta un program compus din lurări semnate de D. Scarlatti, J, S. Bach şi C. Franck, în interpretarea pianistei Yu-Fen Chang. Evenimentul va avea loc duminică, 26 martie 2023, cu începere de la ora 17, în Sala Oglinzilor (FDGR) Sibiu.
Yu-Fen Chang a studiat şi a obținut “diplôme supérieur de musique” la Conservatorul Regal din Bruxelles. A participat la diverse cursuri de măiestrie cu pianiști interpreți si profesori de excepție precum: Vitaly Margulis, Louiz de Moura Castro, Dimitri Bashkirov, John Perry, Pierre Réach and Elisso Virsaladze.
În Belgia, țara sa de rezidență susține de-a lungul timpului recitaluri în cele mai cunoscute săli de concert şi festivaluri precum: KlaraFestival, Midis-Minimes, Ars Musica, BOZAR, Flagey, Handelsbeurs sau Conservatorul Regal din Bruxelles. Este totodată un muzician activ şi în restul Europei, în China şi Rusia.
A interpretat concerte cu orchestra ca solist in țări precum: Estonia Symphony Orchestra, Tallinn Sinfonietta, Orchestra Naționala a Belgiei, Orchestra de camera Moscova, Filarmonica din Seoul, Kosovo Național Orchestra, Ural Philharmonic Orchestra, Suwon Philharmonic orchestra, Kymi Simfonietta, Orchestra de Tineret din Armenia.
Yu-Fen Chang: Îmi place să interpretez programe variate, de la repertoriul preclasic la cel contemporan, combinând repertoriul romantic al sec. al XIX – lea cu piese din epoca barocă, abordând compozitori precum Scarlatti sau Bach pe care îi asociez cu compozitori contemporani precum Lepo Sumera, Tan Dun, Silvestrov, Janacek, Ginastera, Villa Lobos and Schnittke.
FOTO: Asociatia Florescu-Fernandez&Friends
Participă ca actriță în filmul “Komma” regizat de Martine Doyen, alături de actorul/cântărețul belgian Arno. Yu-Fen Chang are un interes deosebit şi pentru literatură, în special către Thomas Mann, Dostoievski, Marquez şi MoYan, facilitând-i un alt talent de-al său, scrierile în jurnale sau reviste de specialitate, privind viața culturală si socială.
Programul concertului de la Sibiu va fi deschis cu interpretarea lucrărilor semnate D. Scarlatti – ”Sonatele în si mineur L. 33”, ”Mi Major 224” şi ”la mineur L. 241” şi vor fi urmate de ”Cantata în re minor transcripție”, respectiv „Preludiu în mi minor transcripție”. Recitalul de pian se va încheia cu „Prélude Choral și Fugue” de Cesar Franck.
Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.
Stagiunea camerală ”Florescu-Fernandez&Friends” este organizată de ASOCIAȚIA ”Florescu, Fernandez&Friends”
Partener: Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.