UPDATE Pești morți plutesc pe Cibin. Autoritățile încearcă să identifice sursa poluării – FOTO/VIDEO

UPDATE: Până la această oră reprezentanții SGA Sibiu nu au reușit să identifice poluatorul și au prelevat mai multe probe pentru analiză.

„Nu a fost identificat poluatorul.
Echipa formată din personalul SGA Sibiu, respectiv inspecția teritorială a apelor și laboratorul de calitate a apelor, împreună cu Garda de Mediu, continuă acțiunea de identificarea a sursei de poluare.
S-au prelevat probe de apă în mai multe secțiuni de monitorizare în Orlat, Cristian și Sibiu.
A fost o unda scurtă de poluare diluată în aportul de apă bazinal. Debitul tranzitat pe Cibin este de 661 l/s la stația hidrologica Cristian, 738 l/s la stație hidrologica Sibiu
Probele de laborator sunt în lucru”, a declarat Sebastian Nicolae Forir, directorul tehnic al SGA Sibiu.

Încă de aseară pe râului Cibin plutesc pești morți și, din cauza căldurii, în unele zone mirosul devine insuportabil. Autoritățile spun că peștii au murit din cauza poluării, și încearcă să identifice sursa.

foto: Mesagerul de Sibiu

Încă de luni seara Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu a primit sesizări despre faptul că pești morți plutesc pe râul Cibin, iar inspectorii au demarat imediat cercetările pentru a identifica cauza care a dus la moartea peștilor. „Cel mai probabil este vorba despre o sursă de poluare. Deși este foarte cald, Cibinul nu are probleme cu concentrația de oxigen, deci peștii nu au murit sufocați. Încă de aseară colegii mei sunt în teren și încearcă să identifice sursa poluării”, a declarat Sebastian Nicolae Forir, directorul tehnic al SGA Sibiu.

foto: Mesagerul de Sibiu

foto: Mesagerul de Sibiu

Aceeași sursă afirmă că poluarea s-a podus undeva în amonte de municipiul Sibiu și în prezent se fac cercetări în acea zonă.

foto: Mesagerul de Sibiu

foto: Mesagerul de Sibiu

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura