Peste câteva zile se pun în vânzare biletele pentru Festivalul Enescu la Sibiu

Artiști și ansambluri de talie mondială concertează la Sibiu în cadrul  Festivalul George Enescu, în perioada 31 august – 22 septembrie. Biletele pentru cele 7 recitaluri de gală vor fi disponibile începând de miercuri, 29 mai, de la ora 12.00.

Sibienii au ocazia unică să asiste la momentele de excepție pregătite de cei peste 70 de muzicieni din 6 țări – soliști de clasă mondială și orchestre speciale – sosiți direct de pe marile scene ale lumii la ediția-extensie, de la Sibiu, a Festivalului Internațional George Enescu. Creații ale unor mari compozitori – Beethoven, Mozart, Sostakovici, Enescu, Debusy, Chopin sau Rahmaninov – vor răsuna la Sala Thalia și Biserica Catolică din Piața Mare.

Achiziționarea biletelor se va putea face online, de pe platformele www.eventim.ro și www.iabilet,ro, dar și din rețelele fizice de parteneri. Cei care își doresc să se bucure de muzica tuturor artiștilor invitați pot opta pentru abonamente, ce le asigură acces la toate cele 7 recitaluri de gală.

Staruri ale muzicii clasice, în premieră la Sibiu

Monte Piano Trio deschide seria de recitaluri ale Festivalului Enescu la Sibiu, miercuri, 4 septembrie, când cele 3 instrumente ale membrilor grupului – pianul, vioara și violoncelul – se vor îmbina armonios în acustica Sălii Thalia. Grupul, fondat în anul 2008, a cântat în importante săli de concerte și la renumite festivaluri din întreaga lume, fiind recunoscut pentru premiile câștigate la concursul Mirabent din Spania și la Competiția europeană de la Karlsruhe. În 2015 au lansat “From a Tender Age”, un album discografic scos pe piață în parteneriat cu Genuin Classics, care a primit numeroase premii.

Următoarea zi de festival, 5 septembrie, marchează recitalul lui Charles Hamelin – un program de aproape două ore, din care nu vor lipsi “Suita I pentru pian” de Enescu și alte compoziții de referință, precum “Rahmaninov Morceaux de fantaisie op.3” sau “Prokofiev Sonata a IV-a pentru pian”. Artistul este considerat unul dintre cei mai promițători pianiști ai generației sale, fiind câștigătorul a numeroase premii la competiții mondiale de referință, ce îi susțin talentul desăvârșit. A lansat multiple materiale discografice de excepție, bine primite de public. Dintre acestea, primul său album solo s-a bazat pe lucrările târzii ale lui Chopin, iar al doilea CD, lansat în septembrie 2016, a inclus o serie de lucrări enesciene și a fost înregistrat live la Palais Montcalm din Quebec City.

Elisabeth Leonskaja

Elisabeth Leonskaja, legendara pianistă de origine georgiană, „ultima mare doamnă a școlii ruse”,  vine în premieră în fața publicului sibian cu un program artistic excepțional cu 3 sonate de Beethoven. Concertul are loc la Sala Thalia, luni, 9 septembrie. În timpul studenţiei a câştigat premii la Concursul Internaţional de pian George Enescu din Bucureşti, iar în anul 2009 a fost decorată de președintele și de Guvernul României cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită la promovarea internațională a muzicii enesciene.

Marți, 10 septembrie, seria de recitaluri ale Festivalului Enescu la Sibiu continuă la Biserica Catolică din Piața Mare cu ansamblul La Grande Chapelle Madrid, format din nu mai puțin de 24 de artiști. Grupul, fondat în 2005, este unul vocal și instrumental spaniol de muzică sacră timpurie, un gen destul de puțin cântat astăzi, chiar și în biserici. Obiectivul lor principal este de a recupera comorile muzicale și de a le face cunoscute publicului din toată lumea, printr-un program muzical deosebit, pe care nu avem ocazia să îl ascultăm prea des.

David Grimal este un muzician la mare căutare pentru muzica de cameră, fiind invitat la cele mai importante festivaluri internaționale de gen. În cadrul recitalului său de la Sibiu, programat pentru 11 septembrie, artistul va cânta în duet cu pianistul Grigor Asmaryan. Grimal performează în cele mai mari săli de concert din lume, acompaniază ca prim-solist orchestre importante și colaborează constant cu dirijori dintre cei mai buni. Conștient de puterea vindecătoare a muzicii sale și din dorința de a împărtăși cât mai mult din emoția sa cu alții, a creat “L’Autre Saison”, o serie de concerte pentru oamenii fără adăpost din Paris.

Nobuyuki Tsujii

Un pianist mult așteptat și puternic apreciat este Nobuyuki Tsujii, care va susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Sibiu – joi, 12 septembrie, la Sala Thalia. Artistul este un tânăr pianist de origine japoneză, nevăzător din naștere, care impresionează cu fiecare recital prin virtuozitatea și sensibilitatea sa, ce l-au transformat într-un artist-reper în muzica clasică, la nivel mondial. În completarea pasiunii și entuziasmului pe care le aduce în reprezentațiile sale live, Nobu – așa cum este el alintat -, a lansat o serie de albume discografice și DVD-uri extrem de apreciate si premiate.

Kremerata Baltica

La 22 de ani de la înfiinţarea ansamblului format din 28 de artiști, Kremerata Baltica este cunoscut pe întreg mapamondul, având împlinite turnee de succes în Japonia, Australia, SUA, America Latină şi, desigur, Europa. În încheierea Festivalului Enescu la Sibiu, sâmbătă, 14 septembrie, grupul va susține un recital de gală, cu o durată de aproape două ore, în cadrul căruia vor fi interpretate și două arii ale compozitorului Enescu – „Aria și Scherzino pentru vioară și orchestră”, respectiv „Intermezzo op. 12”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura