Peste 10 mii de sibieni și turiști s-au distrat, în weekend, la Muzeul în aer liber

„Diplomație și bun gust în Sibiu”, ediția a II-a, s-a bucurat de succes.

Evenimentul culinar s-a desfășurat ieri în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție, organizată de Asociația Sibiu 1191 în parteneriat cu Muzeul ASTRA, a reunit în poiana de lângă Târgul de țară 10 echipe concurente au gătit după rețete tradiționale reinterpretate, dar desprinse din multiculturalitatea românească

Echipele care au gătit au fost trimise de companii importante din Sibiu, printre care amintim Dedeman, VISMA Software, DB Schenker Romania, Policlinica Medica, Rotary Club Sibiu, Consilo Web, Carrefour, Matec, Boromir și Ugostiteljsko turistička škola (Școala de catering și turism) din stațiunea Vrnjačka Banja, districtul Raška, Republica Serbia, prima echipă din străinătate venită  în premieră la eveniment. Echipa din Serbia a prezentat 20 de produse tradiționale sârbești într-un stand amenajat cu motive tradiționale din zona lor de proveniență.

Toți cei care au gustat din preparate au achitat suma de 15 lei pentru fiecare porție, sub forma unei donații. Suma va merge în contul Palatului Copiilor în vederea renovării noului sediu și susținerii tinerilor sibieni care urmează cursurile de muzică.

În cadrul evenimentului s-au gătit, spre exemplu, 350 de kilograme de tocană de diferite feluri, 50 kilograme de gulyaș, 100 kilograme de mămăligă, 50 kilograme de cârnați tradiționali și 50 de kilograme de varză.

Proiectul este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Numărul de vizitatori înregistrați ieri a fost de 5.200. În perioada 9-11 august, Muzeul ASTRA a înregistrat 10.610 vizitatori, atrași de evenimentul culinar și de programul „Școala în satul tradițional”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura