Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2012 – 2015, la Sibiu și în alte județe,
În cursul zilei de 28 iulie, sunt efectuate percheziții domiciliare în 61 de locații situate în municipiul Bucureşti şi județele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, se arată într-un comunicat de presă al DNA. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Procurorii anticorupție au început marți dimineața o serie de percheziții la domiciliile mai multor medici din Sibiu, informează AGERPRES. La percheziții participă și jandarmi, care asigură, de asemenea, paza cabinetelor medicale din Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Acestea au fost închise, existând un mandat de percheziție ce urmează să fie pus în aplicare.
DNA efectuează percheziții în 61 de locații situate în municipiul București și în județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2012 — 2015.
Potrivit surselor, acțiunea vizează persoane fizice, clinici oncologie din cadrul spitalelor județene Sibiu, Zalău, Târgu Mureș, CJAS Sălaj, Institutul Oncologic „Ion Chiricuță”, Spitalul de zi Cluj-Napoca, Cabinetul Oncologic situat la mansarda Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Județean de Urgență Bistrița, precum și firme și distribuitori de medicamente pentru cancer.
Pacienții secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu beneficiază de tratament, doar cei care trebuiau consultați în ambulatoriu au fost reprogramați pentru o dată ulterioară din cauza anchetei DNA, a precizat, pentru AGERPRES, Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu. „Pacienții care sunt pentru Policlinică vor fi reprogramați. În Policlinică nu se fac tratamente, ci doar consultații, iar ceilalți pacienți în cadrul secției, care sunt internați, își fac tratamentele fără niciun fel de probleme. Se face spitalizare de zi. Consulturile de ambulatoriu de la Oncologie vor fi reprogramate”, a precizat reprezentantul spitalului sibian. Potrivit acestuia, nu se consultă pacienții în cabinetele medicilor oncologi și nici în cel al șefei secției, dr. Valeria Vălean, pentru că toate aceste cabinete au fost închise și sunt păzite de jandarmi. Șefa Secției de Oncologie de la Sibiu, dr. Valeria Vălean, a anunțat marți dimineața că o să întârzie. Nici procurorii DNA nu au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. „Doamna doctor Vălean nu știu unde este, a anunțat că întârzie la serviciu. Există mandat de percheziție, procurorii nu au sosit încă la spital”, a mai spus Todăriță, acum o oră.