Pe 24 noiembrie, Sibiu devine orașul ideilor demne de răspândit

Pe 24 noiembrie, Sibiu se află din nou pe harta internațională a orașelor care găzduiesc evenimente de tipul TEDx.

Aproximativ 150 de participanți se vor putea inspira de la cei opt speakeri care vor urca pe scena de la Teatrul Gong, la o nouă ediție TEDxSibiu.

Tema evenimentului, „Mind the gap”, propune discuții în jurul termenului englezesc „gap”, care poate fi asemănat cu un spațiu care îngreunează evoluția, creează rupturi sau împiedică atingerea adevăratului potențial al fiecăruia dintre noi.

Printre cei care vor fi pe scena TEDxSibiu de pe 24 noiembrie se numără:

● Cristian Cismaru, fondator Transilvania Gastronomică

Cristian și-a urmat pasiunile și a început să călătorească prin satele românești, fondând o agenție de turism care aduce vizitatori străini în Transilvania pentru a experimenta vacanțe culturale diferite. Din 2008, Cristian organizează alături de echipa sa Transilvania Gastronomica, un eveniment care se concentrează pe resursele locale: mâncarea, tradiția, muzică și obiectele artizanale.

● Emiliya Angelova, director operațional MOVE.BG

Emiliya este directorul operațional MOVE.BG, o platformă de colaborare a cărei misiune este să conecteze inovatorii și să contribuie la dezvoltarea economică și socială. Organizația este angajată în domeniul emergenței inovării sociale și sustenabilității în Bulgaria și se concentrează pe legătura dintre economia digitală și cea socială. Înainte de a se întoarce în Bulgaria, Emiliya a gestionat un program de incubator pentru antreprenorii sociali de la Impact Hub Zagreb, cea mai mare rețea de antreprenori sociali din întreaga lume și a lucrat ca bancher de investiții la Viena, Londra și Moscova. Deține o diplomă de masterat în finanțe de la Universitatea Bocconi din Milano, este licențiată la LMU Munchen și este membru Aspen România.

● Rareș Helici, fotograf

Rareș Helici este omul din spatele uriașului proiect „1000 Portraits” – o desfășurare de forțe nemaiîntâlnită în care peste 1000 de persoane vor fi fotografiate într-o singură lună. Și nu este singurul proiect de mare amploare desfășurat de Rareș concomitent, iar asta pentru că de aproape un an de zile Rareș fotografiază zilnic prostestul mut al comunității „Vă vedem din Sibiu”, documentând valorile și îndârjirea unei mișcări de referință în contextul social actual.

● Achim Scarlat, regizor Qveta

La 12 ani, Achim publicase o carte. La 15 ani, era co-producător la un serial TV difuzat în 5 țări. Pentru următorii 3 ani, a lucrat zi și noapte la un film la a cărui premieră au venit sute de oameni. Apoi a intrat la NYU – și nu s-a dus. A făcut un an sabatic și, pe măsură ce planul său inițial de viață începea să își piardă conturul, a găsit un răspuns neașteptat la o întrebare mai veche.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura