Proiectul ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” se încheie mâine, cu un concert extraordinar susținut de Paula Seling alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Andrei Tudor.
Prin acest eveniment, Paula Seling aniversează 20 de ani de carieră muzicală. Concertul se va desfășura în Piața Mare, cu începere de la ora 20,30. Accesul publicului este liber.
Solistă, compozitoare, producător muzical și artist, Paula Seling a început să studieze pianul de la vârsta de 6 ani, câştigând premii importante ca şi pianist. La vârsta de 10 ani a susţinut primul recital ca şi solist vocal, acompaniată de corul şcolii. De atunci a câştigat aproape toate trofeele festivalurilor de muzică din România. Din 1998 şi până în prezent a lansat peste 15 albume solo, atât cu muzică pop, dar şi de colinde sau muzică religioasă, multe dintre acestea fiind scrise, orchestrate şi produse de ea. Paula şi-a „împrumutat” vocea personajului Holly Viteză în producţia „Maşini 2” şi a interpretat piesa „Chiar pot zbura” de pe coloana sonoră a filmului de animaţie Disney, „Neinfricata”(The Brave). Începând cu anul 2011, Paula a făcut parte din juriul show-ului de televiziune X-Factor. De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări cu nume mari din industria muzicală şi a cântat pe scene alături de mari interpreţi. A reprezentat România, de două ori, la Eurovision, alături de Ovi, unde în 2010 au reuşit să obţină locul al III-lea. Din 2008 are propria casă de producţie şi de curând şi-a deschis propria şcoală de muzică. Este membru UCMR, UCMR-ADA şi studentă în anul IV la secţia de Compoziţie Jazz, Muzică Uşoară din cadrul UNMB, iar din 2016 prezintă, alături de Adrian Enache şi Ovi, emisiunea Duelul Pianelor, difuzată la TVR2.
Compozitor, pianist şi dirijor, Andrei Tudor s-a născut pe 2 decembrie 1983 la Bucureşti. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, membru UCMR-ADA, membru în comisia de specialitate a Credidam şi Lector Univ. Dr. la catedra de compoziţie a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Andrei Tudor a primit peste 30 de premii de creaţie sau de interpretare dintre care amintim „Best Composer Award” – Eurovision Song Contest 2008”, Premiul al II-lea la Festivalul Internaţional al Cântecului de la Cairo – 2003, Premiul I la Festivalul Mamaia 2005 – secţiunea şlagăre, Premiul “Cel mai bun compozitor”- pe anul 2008 la Gala Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, Premiul I la Festivalul Mamaia 2009 – secţiunea creaţie sau Premiul anual de creaţie al UCMR în anii 2007, 2013 şi 2016.