Patru afecţiuni şi tratamentul lor

Insomnia
Cui nu i s-a întâmplat să nu poată adormi până târziu în noapte, iar ziua să dormiteze fără chef şi fără randament? Insomnia poate fi declanşată de evenimente importante, stres, anxietate, depresie ori substanţe excitante: cofeina, de pildă.
Cum se tratează?
Cu lapte – bea un pahar cu lapte înainte de culcare. Lactatele conţin o substanţă numită triptofan, cu proprietăţi calmante.
Ceaiul de muşeţel este sedativ; la fel, conurile de hamei, care intră în compoziţia ceaiului antistres, de la Plafar.
Rădăcina de valeriană este un sedativ natural, care induce un somn bun, fără senzaţia de confuzie de a doua zi. Încearcă o combinaţie de plante: valeriană, roiniţă şi conuri de hamei, care au efect sedativ şi calmant.
Efect calmant au şi vitaminele cu minerale Eurovita S, cu extract de valeriană.

Halena
Cele mai multe cazuri de halenă (respiraţie urât mirositoare) apar din cauza tartrului dentar şi a resturilor de mâncare, în cazul în care nu foloseşti suficient pasta de dinţi. Aşadar, o bună igienă a dinţilor este şi primul tratament al halenei.
Cum se tratează?
Cu portocală! Mănâncă cel puţin una pe zi – portocalele nu sunt doar o sursă importantă de vitamina C, ci ajută şi la echilibrarea florei intestinale (dezechilibrul acesteia este un alt motiv al apariţiei halenei).
Un periaj al dinţilor şi limbii ajută la eliminarea bacteriilor din gură. O clătire periodică cu apă de gură ajută la igiena gurii. Dacă nu ai nici una dintre aceste variante la îndemână, foloseşte aţa dentară.
Respectă orarul meselor şi renunţă la fumat. O picătură de ulei de mentă pusă pe limbă distruge bacteriile şi elimină mirosul urât al respiraţiei.

Afte (ulceraţii ale gurii)
Pot apărea în perioade de stres, răceală, gripă, în afecţiuni dentare sau în urma unei agresiuni mecanice (tăietură, muşcătură). Dacă nu dispare de la sine în câteva zile, încearcă să-ţi re-echilibrezi dieta şi aplică un remediu naturist.
Cum se tratează?
Consumul frecvent de ceapă poate preveni apariţia aftelor sau poate vindeca astfel de răni ale mucoasei gurii. Ceapa conţine un compus de sulf, cu proprietăţi antiseptice. Dacă aftele au apărut deja, evită să mănânci alimente sărate, piperate, condimentate sau acide (oţet, murături), care pot împiedica procesul de vindecare.
Lemn dulce (se găseşte în farmacii, sub formă de ceai, tinctură sau capsule). Lemnul dulce este o plantă cu multe indicaţii pentru diverse afecţiuni, printre care şi iritaţiile mucoasei gurii. Are efect protector şi vindecător.

Negi (veruci)
Negii (verucile) sînt cauzate, cel mai adesea, de prezenţa în organism a virusului Papiloma. Jumătate dintre ele dispar de la sine, într-o perioadă scurtă de timp. Pe cele care rămân, încearcă să le tratezi cu unul dintre următoarele produse.
Cum se tratează?
Cu usturoi crud. Un căţel de usturoi – tăiat pe jumătate şi pus pe neg – poate duce, în timp, la dispariţia acestuia. Usturoiul conţine alicină, un compus chimic care determină blocarea acţiunii virusului Papilloma, impiedicându-l să afecteze ţesutul înconjurător.
O compresă cu ulei din arbore de ceai (Plafar, magazine specializate, The Body Shop). Uleiul din arbore de ceai are puternice proprietăţi antivirale. Pune câteva picături pe o faşă curată şi bandajează zona, pe toată durată nopţii. Repetă procedura de cîteva ori la rând, până când negul (veruca) dispare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*