Înființată în anul 1974, Păstrăvăria Laita, cu o suprafață de peste 6000 mp de luciu de apă, este amplasată la o altitudine de 565 m, pe râul cu același nume în imediata apropiere a Transfăgărășanului.
Aflată în administrarea Ocolului Silvic Avrig din cadrul Direcției Silvice Sibiu, Păstrăvăria Laita are ca activitate creșterea și comercializarea păstrăvului de consum – acvacultură în ape dulci.
Pentru aceasta, păstrăvăria este dotată cu 32 de bazine de creștere a păstrăvilor, din care 21 de bazine pentru păstrăvi adulți și 11 pentru puieți, o casă a incubației cu 40 de incubatoare de tip Wacek, o casă a trocilor cu 16 troci, o magazie de hrană, casa păstrăvarului și anexe, precum și sector de piscicultură în regim de furajare constând în: incubare, sala trocilor, bazin de producție și bazin de livrare.
De asemenea păstrăvăria este dotată cu instalații moderne de captare, aducțiune și înmagazinare a apei.
Cu o experiență de aproape 50 de ani, Păstrăvăria Laita produce aproximativ 37 de tone pe an de păstrăv pentru consum. Trebuie menționat că fluxul tehnologic al păstrăvului pentru consum este de aproximativ doi ani și începe de la stadiul de icră și până la păstrăvul de aproximativ 250 de grame, care este apt pentru vânzare.
Păstrăvăria Laita este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător, apele care sunt deversate în râul Laita din bazinele cu păstrăvi fiind decantate și filtrate astfel încât să fie cât mai curate.
De asemenea, pe timp de iarnă încălzirea casei păstrăvarului și a anexelor se face cu lemne, fumul fiind evacuat printr-un coș suficient de înalt încât să nu producă poluarea mediului.
De asemenea, prin activitățile desfășurate în cadrul păstrăvăriei nu se generează zgomote sau noxe care ar pute afecta negativ fauna din zonă, având în vedere că păstrăvăria se află în mijlocul unei arii protejate.