Săptămâna trecută, angajații Ocolului Silvic Sibiu din cadrul Direcției Silvice Sibiu au găsit în pădurea Dumbrava gunoi menajer împrăștiat, părți de mobilier vechi și deșeuri din demolări și construcții, pe care le-au strâns și le-au predat firmei de salubritate.
De altfel, silvicultorii sibieni desfășoară periodic activități de igienizare și de adunare a gunoaielor din pădure și din zonele limitrofe fondului forestier, atât ca participanți la programele naționale de ecologizare cât și prin activități proprii ale Direcției Silvice Sibiu și a ocoalelor silvice din subordine.
„Pădurea Dumbrava reprezintă inima verde a acestui oraș, fiind un reper în ceea ce privește activitățile de recreere în aer liber ale sibienilor, zona afectată de această dată fiind inclusă în Aria protejată – Rezervația „Parcul Natural Dumbrava Sibiului” care are ca scop protecția și conservarea habitatelor naturale şi a speciilor din flora şi fauna sălbatică.
Pe această cale, atragem atenția tuturor celor care au intenția de a se scăpa în acest fel de gunoaiele din gospodărie sau de la locul de muncă, asupra prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, Art. 12. – ”Constituie contravenții silvice şi se sancționează cu amendă de la 1.000 lei până la 2.000 lei următoarele fapte: f) aruncarea sau depozitarea în fondul forestier național a reziduurilor menajere, industriale, petroliere sau rezultate din prelucrarea lemnului, a substanțelor chimice şi a apei sărate. În acest caz se aplică şi sancțiunea complementară de obligare a contravenientului de a aduce terenul de îndată la starea inițială, pe cheltuiala sa;” și îi rugăm să apeleze la firmele specializate de colectare și selectare a deșeurilor pentru aceasta”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Silvice Siviu.