Sibienii și turiștii dornici să-și investească timpul liber în aventuri de nota zece și senzații pe măsură au la dispoziție posibilitatea de a achiziționa un pașaport de experiețe în aer liber.
Pachetul promoțional al Agenției Județene de Turism Sibiu le propune, tuturor celor interesați, accesul la câteva escapade de weekend în 5-6 septembrie, respectiv 12-13 septembrie. Portofoliul cuprinde salturi cu parașuta în tandem, plimbări cu mocănița pe Valea Hârtibaciului, sesiuni de călărie în mod natural, tir cu arcul, karting sau ture demonstrative de e-bike. Adulții se pot refugia la un picnic în lividă sau o sesiune de wellness/mindfulness în aer liber, la Cisnădioara.
Mocănița se întoarce
„După mai bine de doi ani, Mocănița revine la Cornățel în primele două weekend-uri din septembrie. Traseul va fi cel cu care v-am obișnuit deja – cei 7 km dintre stațiile Cornățel și Hosman, noutatea fiind că de data asta trenul va fi tractat de o locomotivă Reșița de producție românească, la fel ca în anii ‘60, oferită de SC Calea Îngustă SRL. Trenul va pleca la orele 9, 11, 13, 15 și 17 din stația Cornățel, iar durata călătoriei dus-întors este de aproximativ o oră și 20 de minute. Pentru a evita aglomerarea trenului sau a stației de plecare, accesul în tren se face pe http://sibiuagnitarailway.com/rezervari/index.php. Deocamdată se pot rezerva locuri pentru trenurile din 5 și 6 septembrie, urmând ca începând de luni, 7 septembrie, să se poată rezerva și pentru trenurile din 12 și 13 septembrie“, spun cei de la Asociația Prietenii Mocăniței. Pentru prima oară în istoria recentă, puteți să revedeți o locomotivă cu abur Reșița, folosită la tractarea unui tren de călători. Locomotiva de cale îngustă tip Reșița este de departe cea mai cunoscută și răspândită locomotivă cu abur pentru căile înguste la noi în țară, fiind produse la Reșița și Reghin în număr mare, mai ales pentru liniile forestiere. Acestea s-au fabricat până în anii 1980, fiind ultima producție de serie a unei locomotive cu abur în Europa. La Sibiu au circulat trei astfel de locomotive, tractând trenuri de călători sau mixte în anii 1960 și fiind folosite ulterior pe post de generator de abur pentru încălzirea vagoanelor de călători pe timp de iarnă.
Reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței sfătuiesc toți călătorii să poarte masca de protecție atât pe durata călătoriei, cât și atunci când se află pe peroane. Soluții dezinfectante pentru mâini vor fi amplasate în stația de plecare și în tren, iar suprafețele folosite frecvent vor fi dezinfectate după fiecare cursă.
Voucher electronic
Accesul la evenimentele de weekend se face în baza unei rezervări telefonice sau online prealabile. Dacă vrei să beneficiezi de o reducere a costului, descarcă-ți pe telefon vizualul „Pașaport de experiențe“ de pe site-ul AJTS, www.sibiu-turism.ro. (D.M., Ș.B.)