Pasagerul 1.000.000 va „ateriza” mai repede anul acesta pe Aeroportul Cluj

Aeroportul Internațional Cluj sărbătorește astăzi pasagerul cu numărul 1 milion pe anul 2017.
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și Consiliul Județean Cluj sărbătoresc pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat pe aeroport. Acesta a ajuns cu două luni mai repede față de anul trecut și cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu 7 ani, când aeroportul sărbătorea pentru prima dată atingerea pragului de un milion de pasageri.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a prezis, anul trecut, că pasagerul cu numărul 1.000.000 va fi sărbătorit în 2017 mult mai devreme.

„Anul viitor (n.red. 2017), nu numai că vom atinge mult mai repede pasagerul un milion, dar vom aveam două aniversări, anul viitor vom depăşi două milioane de pasageri. Ne aşteptăm în iunie 2017 să reuşim un milion, de asemenea, în decembrie 2017 să depăşim două milioane de pasageri. Investiţiile făcute de Consiliul Judeţean şi eforturile în cele două terminale şi în pistă, iată s-au concretizat şi printr-o creştere semnificativă de trafic”, spunea în 2016 directorul aeroportului clujean.

Record absolut de trafic

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj a înregistrat anul trecut un record absolut de trafic aerian, de aproape 1,9 milioane de pasageri, numărul pasagerilor fiind cu 25 la sută mai mare faţă de 2015, potrivit directorului aeroportului clujean, David Ciceo.

”Acest trafic ne consolidează poziţia de al doilea aeroport al României, după Bucureşti – Otopeni, dar şi de aeroport regional, în condiţiile în care, în această zonă a Europei se vorbeşte de trei aeroporturi mari – Budapesta, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Pentru 2017 estimăm că vom avea un trafic cuprins între 2,7 – 3 milioane de pasageri. Am pornit în 1996 de la 32.000 de pasageri şi am mărit traficul aerian de o sută de ori”, spunea la începutul anului Ciceo.

Potrivit acestuia, ținta este de 5 milioane de pasageri.

„Am găsit deja soluţii până la trei milioane de pasageri, urmează în lunile următoare să avem două porţi la etaj, este vorba de zona «restricţionată plecări externe» şi bineînţeles că trebuie să facem planuri şi ne pregătim pentru cinci milioane de pasageri. La fel cum între 2004 şi 2007 am făcut un plan strategic prin care am extimat că vom depăşi un milion de pasageri, am estimat infrastructura de care avem nevoie, la fel, acum, pe lângă activitatea curentă, avem în pregătire un plan strategic pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru dezvoltarea traficului astfel încât să facem faţă în următorii 10 ani la cinci milioane de pasageri”, a mai declarat Ciceo.

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj pune la dispoziţia călătorilor un număr de 46 de destinaţii interne şi externe.

2010, anul în care Aeroportul Cluj a avut pentru prima dată un milion de pasageri

  • 2010 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna decembrie
  • 2014 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna noiembrie
  • 2015 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna septembrie
  • 2016 – pasagerul 1 milion a fost sărbătorit în luna august
  • 2017 –  pasagerul 1 milion este sărbătorit în luna iunie

100 de ani de aviație civilă la Cluj-Napoca, fără un muzeu al aviației

În ceea ce priveşte aviaţia militară şi civilă, Aeroportul Cluj a funcţionat pe actuala locație începând din anul 1917, anul acesta sărbătorind 100 de ani. Autoritățile vorbesc de cel puțin doi ani despre necesitatea construirii unui muzeu al aviației, fără a face nimic concret în această privință. „Ne bucurăm că suntem un centru aviatic important pentru România şi pentru această parte a Europei. Este, nu numai un centru aviatic important, dar are efecte directe şi indirecte foarte mari. Prin aeroport, prin aceste terminale, pasagerii şi cu cei care îi conduc şi aşteaptă vor trece peste 6 milioane de oameni”, spuneau reprezentanții aeroportului anul trecut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura