Participanți din toată țara la concursul „Deșeurile pot fi și artă”

Elevi și studenți din toată țara participă la cea de a IX-a ediție a Concursului „Deșeurile pot fi și artă”, organizat de Facultatea de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM) din cadrul  Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Spre deosebire de anii trecuți, competiția se desfășoară online, astfel că participanții vor încărca produsele realizate pe pagina de Facebook dedicată a concursului (https://www.facebook.com/De%C8%99eurile-pot-fi-%C8%99i-arta-Edi%C8%9Bia-a-IX-a-1-iunie-2021-111369357709862) până la 30 mai, urmând ca la 1 iunie să fie declarați câștigătorii.

”Având în vedere situația actuală, am fost nevoiți să ne adaptăm modul de desfășurare. Astfel, până în data de 30 mai 2021, cei interesați să participe pot încărca pe pagina concursului o fotografie cu un exponat confecționat din deșeuri. Imaginea trebuie însoțită de numele participanților, instituția de proveniență (Scoală, liceu/colegiu, universitate/facultate, clasa/anul de studiu, profesorii coordonatori, localitate, județ. Juriul este format din cadre didactice și studenți ai ULBS și sponsori, iar jurizarea va avea două componente, notele juriului și aprecierile vizitatorilor online, numărul de distribuiri și numărul de like-uri”, a explicat lector dr. ing. Cristina Moise, coordonatorul proiectului.

Până în acest moment au fost încărcate 12 exponate, realizate de elevi și studenți din șaăte județe: Sibiu, Galați, Giurgiu, Satu Mare, Suceava, Brașov și Vâlcea.

Echipele câștigătoare vor fi premiate: 1000 lei locul I, 800 lei locul II și 600 lei locul III, la care se adaugă mențiuni de 300 sau 100 lei. Fondul de premiere a fost asigurat prin sponsorizări oferite de oameni de afaceri din județele Sibiu și Vâlcea, dar și de către foști și actuali studenți ai Facultății de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului.

Concursul „Deșeurile pot fi și artă” a evoluat prin numărul în continuă creștere a participanților din mediul preuniversitar și universitar, atingând cifra de 600 de participanți în 2019. Interesul crescut privind problemele de mediu, insuflat elevilor și studenților de către cadrele didactice din instituțiile de învățământ participante a avut ca rezultat formarea unei comunități impresionante de participanți din toată țara care urmează să-și prezinte exponatele pe pagina de Facebook a concursului până în data de 30 mai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura