Nu e de glumă! Parcările neregulamentare se lasă cu ridicări de la 1 aprilie

Primarul Astrid Fodor va propune Consiliului Local, în ședința din luna ianuarie, ca serviciul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar să fie gestionat de Poliția Locală Sibiu.

Suspendată în mai 2015, ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar va fi reluată în municipiul Sibiu ca urmare a noilor prevederi legislative, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Conform acestei hotărâri, care va intra în vigoare în data de 21 ianuarie, ridicarea vehiculelor constituie un serviciu public care se realizează de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administrația publică locală. Având în vedere că municipiul Sibiu are ambele calități, edilul-șef va propune Consiliului Local, în ședința ordinară de săptămâna viitoare, ca serviciul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar să fie gestionat de Poliția Locală Sibiu.

În momentul sistării activității de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, Biroul Ridicări Auto din cadrul SC Piețe SA număra 21 de angajați, reprezentând șoferi, manipulatori macara, inspectori și casieri.

Un utilaj, posibil două

Poliția Locală va organiza, ulterior, compartimentul specializat, programul și regulamentul pentru ridicarea acestor mașini. Primăria Sibiu va anunța data de la care va începe activitatea propriu-zisă, însă primarul Astrid Fodor și-a exprimat speranța că ridicarea mașinilor se va relua de la 1 aprilie.

Pe lângă utilajul aflat în proprietatea municipalității, care va fi încredințat Poliției Locale, pentru ridicarea mașinilor de dimensiuni mari parcate neregulamentar ar putea fi închiriată sau cumpărată autospeciala mai performantă pe care o deține societatea Piețe S.A.

Doar amenzi până acum

În anul 2016, Poliția Locală a aplicat 6.293 de sancțiuni pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor, adică pentru staţionarea şi circulaţia autovehiculelor pe trotuare şi zone verzi, precum și pentru oprirea și staționarea în locuri nepermise și pătrunderea pe acces interzis. În același an, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a aplicat un număr de 3.017 sancțiuni pentru parcarea fără tichet, parcarea în locuri cu folosință exclusivă și blocarea căilor de acces.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*