Pădurea – sursa vieții

Pentru a marca „Luna pădurii“, Ocolul Silvic Arpaș a conceput și în acest an un ansamblu de activități silvice desfășurate de către personalul ocolului silvic împreună cu școlile și comunitățile locale din zona Ocolului Silvic Arpaș.

În perioada 15 martie – 15 aprilie, Ocolul Silvic Arpaș va planta un număr de 200.800 bucăți puieți, din care 146.250 molid, 3.750 pin negru, 6.000 paltin de munte, 6.000 frasin și 38.800 stejar pedunculat, puieți produși în pepinierele proprii ale ocolului silvic.

De asemenea, s-au produs și un număr de 130.000 puieți de molid în solarul din Arpașu Mare, ce urmează să fie repicați în pepiniere, iar în solar, în locul acestora, se vor semăna 7 kilograme de sămânță de molid.

În 22 martie, la Școala Gimnazială Cârța s-a desfășurat o activitate de teoretică de promovare și conștientizare silvică și ecologică. Cu această ocazie, s-au proiectat filme în care s-a prezentat pădurea ca factor de echilibru al ecosistemelor și beneficiile acesteia pentru societate. Au participat majoritatea elevilor de la școală, aceștia aflându-se după ora 14,00 în programul afterschool din cadrul școlii, împreună cu cadrele didactice ale școlii, primarul comunei Cârța și directoarea școlii.

Personalul Ocolului Silvic Arpaș s-a deplasat, în 29 martie, împreună cu elevii clasei a VIIa de la Școala Gimnazială Cârța și profesori de la școală, în Solarul Arpașul Mare, unde elevilor le-a fost prezentat ciclul de producere al puieților și aceștia au participat efectiv la scoaterea și sortarea puieților pentru repicat. „Pentru fiecare elev am pregătit la plecare câte un pachețel cu trei puieți de molid, pentru ca acasă aceștia să găsească un loc în sânul pământului unde să îi planteze. Elevilor le-au fost prezentate pe scurt speciile forestiere și tehnicile de regenerare ale acestora, atât pe cale naturală, cât și artificială, prin plantarea puieților“, au menționat reprezentanții Ocolului Silvic Arpaș.

În perioada următoare, se vor organiza activități de conștientizare și promovare la școlile din comuna Arpaș și din Cârțișoara. De asemenea, se vor organiza acțiuni de plantare de arbori și de igienizare a drumului național 7C Transfăgărașan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura