Primele lucrări prevăzute în proiect constau în înlocuirea reţelei de apă potabilă pe strada Agârbiciu
Beneficii pe termen lung
Directorul Mircea Niculescu s-a referit la rezultatele concrete ale acestor lucrări. „Întreaga putere a proiectului va fi vizibilă în 2014, când va fi gata şi când nu vor mai apărea inundaţii şi incidente la ploile mari. Totodată, precizăm că pe măsură ce lucrările înaintează, sibienii vor fi informaţi despre străzile care vor intra în şantier şi pe care traficul va fi restricţionat”, a arătat Niculescu.
Primele lucrări
Prima arteră care intră în lucru este strada Agârbiciu, din Valea Aurie, urmată de strada Privighetorii, din zona Calea Dumbrăvii. Pe ambele străzi urmează să fie reabilitată reţeaua de apă potabilă. Tot în luna iunie a acestui an vor intra în lucru şi reţelele de canalizare de pe străzile Cuptorului, din Ţiglari, Oslo, din Tineretului, şi Ţiglarilor, pe tronsonul de blocuri. Graficul de lucrări va fi elaborat pe măsură ce constructorul avansează. În luna iulie vor intra în lucru străzile Sibiel (Valea Aurie) şi Dobârca (Valea Aurie) pentru reabilitarea reţelei de apă. Pe străzile Măgheranului (Ţiglari), Lungă (Ţiglari) şi Moara de Scoarţă (Lupeni) vor începe lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare, iar pe Goga vor fi reabilitate ambele reţele începând de luna viitoare.
65 de străzi din Sibiu
Proiectul de 100 de milioane euro pe care societatea Apă-Canal îl derulează în Sibiu şi alte câteva localităţi din judeţ, precum şi în municipiul Făgăraş. În municipiul Sibiu, reţeaua de apă va fi extinsă sau reabilitată pe 15,1 kilometri, iar reţeaua de canalizare va fi extinsă sau reabilitată pe o lungime de 18,8 kilometri. Pe listele cuprinse în contractul de lucrări sunt incluse 65 de străzi din municipiul Sibiu, din cartierele de blocuri. Termenul de finalizare a contractului pe toate aceste străzi este luna noiembrie a anului 2014. Valoarea contractului pentru municipiul Sibiu şi pentru Şelimbăr este de peste 48,7 milioane de lei, fără TVA.
Proiect de milioane
Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” a fost semnat în aprilie 2011 şi se adresează unui total de 246.000 de locuitori din aria deservită de operatorul regional Apă-Canal SA Sibiu. Valoarea totală a proiectului este de 421.453.177 lei, fără TVA, din care 322.483.325 lei finanţare nerambursabilă din Fondul de Coeziune, 49.320.978 lei finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, 7.587.845 lei contribuţia financiară de la bugetele locale şi 42.061.029 lei contribuţia Apă-Canal SA.
65
de străzi din municipiul Sibiu sunt incluse în proiect