Opoziția continuă lupta

Parlamentarii PSD-ALDE au făcut scut în jurul Guvernului Dăncilă, ignorând opțiunea politică a zilei de 26 mai 2019, susține deputatul sibian Nicolae Neagu.

Moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot“, depusă de cei 173 de deputați și senatori PNL, USR, PMP și UDMR și sprijinită de cei de la Pro România, dintre care 94 deputați și senatori ai PNL, a fost respinsă marți cu 200 voturi „pentru“, 7 voturi „împotrivă“ și 3 „abțineri“. Opoziția reunită a depus eforturi, până în ultimul moment, pentru reușita acestei moțiuni, însă pentru  adoptarea ei erau necesare un număr de 233 voturi „pentru“.

„Au ales să rămână la butoane“

„În ciuda eforturilor depuse de PNL, parlamentarii de la PSD-ALDE prezenți în sală la momentul votării moțiunii au refuzat să voteze, demonstrând faptul că nici în ceasul al 12-lea nu au înțeles dorința populară, exprimată la alegerile din 26 mai 2019, ci au ales calea rămânerii la guvernare, la butoane și la punga cu bani ai statului român, nu pentru România și români, ci pentru ei și pentru clientela lor!“, a comentat parlamentarul de Sibiu.

Guvernare a deficitelor

În opinia lui Nicolae Neagu, guvernarea PSD-ALDE rămâne în istoria României ca o guvernare a deficitelor: deficit de democrație, de cont curent, deficit bugetar, comercial, deficit de forță de muncă, deficit de profesionalism și pricepere în actul de guvernare. „«Duba de Topoloveni», «Parola de Târgoviște» sau «Nimicul de Suceava», mărci înregistrate PSD, sunt expresia modului în care după 30 de ani de democrație PSD-ul se raportează la cetățenii români. Abuzul de încredere dovedit prin ordonanțele de urgență emise pe bandă rulantă,  multe și proaste, indiferent de domeniul în care se aplică pentru justiție, economie, social, agricultură,sănătate,educație sau cultură, au produs doar instabilitate și dezechilibre. Ordonanța 7/2019 a creat haos în justiție; Ordonanța 90/2018 o ghilotină pentru magistrați prin înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție; Ordonanța 114/2018 a lovit puternic temelia sistemului energetic, a compromis investițiile în comunicații și a scumpit creditele tinerilor care intenționau să își cumpere o locuință,  permițând creșterea prețurilor la utilități (curent electric, telefonie, televiziune prin cablu), vulnerabilizează  securitatea aprovizionării cu gaz metan și determină România să importe energia electrică. Tot printr-o ordonanță de urgență, guvernul a decis ca, de această dată, pensiile să nu fie majorate de la 1 ianuarie 2019, cum era prevăzut, ci de la 1 septembrie 2019. Printr-o altă ordonanță, OUG 9/2019, guvernul a întârziat majorarea alocațiilor pentru copii cu o lună, de la 1 martie 2019 la 1 aprilie 2019. Pierderea de oportunități de dezvoltare prin întârzierea nepermisă  de cooptare a fondurilor europene a însemnat pentru România: autostrăzi nu, spitale nu, în schimb birocrație da, și aroganță și neseriozitate în actul de guvernare la maxim! Ziua și modificarea codului fiscal: 365 de zile pe an, 365 de modificări ale Codului fiscal spre exasperarea și bulversarea mediului de afaceri! Pierderea credibilității externe, dar și a încrederii românilor ar fi trebuit să fie suficiente pentru o demisie normală și firească, care ar fi creat șansa redresării României și a creșterii încrederii în actul de guvernare din partea românilor“, consideră deputatul PNL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura