La examenul de titularizare din acest an, la nivelul județului Sibiu doar cinci candidați au reușit să obțină nota 10.
Foto: Arhiva personală Olivia Pădurean
Cea mai tânără dintre candidații de nota 10 este Olivia Betina Pădurean.
Olivia are 22 de ani, a absolvit Colegiul Național Brukenthal, iar în acest an a absolvit Facultatea de Litere și Arte specializarea Limba și Literatura germană-engleză, din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu ca șefă de promoție a specializării „Limba și literatura germană”.
Drumul spre performanță
Deși inițial Olivia Pădurean a fost selectată la admiterea unei facultăți de renume din Elveția, aflată în top 7 mondial la specializarea management hotelier, a ales să studieze la Sibiu la Facultatea de Litere și Arte, deoarece s-a simțit dintotdeauna atrasă de domeniul educațional.
În timpul facultății, a fost președinte al Asociației Studenților de la Litere și Arte (ASLA) Sibiu, unde este și membru fondator.
„Pe parcursul anilor de liceu, am participat la diverse programe de schimburi de experiență în orașele cu renume ale Germaniei, organizate de liceul absolvit. Deși am fost selectată la admiterea unei facultăți de renume din Elveția, care se află în top 7 mondial la specializarea management hotelier, am dorit să urmez Facultatea de Litere și Arte din Sibiu, datorită faptului că am fost mereu atrasă de domeniul educației. De asemenea, încă din primul an de facultate am participat la diverse conferințe pe teme educaționale, dar am și urmat diverse cursuri în cadrul Philipps Universität Marburg-Germanistik Fachbereich.
În anul 2022 am câștigat o bursă în cadrul unui proiect de cercetare, și anume „Institut für donauschwäbische Geschichte und Landeskunde”, în Tübingen, Germania, unde am reușit să reprezint România, dar în special Sibiul cu succes. În urma acestei burse, am reușit să redactez lucrarea de licență care a fost notată cu 10. Au existat multe oportunități pentru a părăsi țara, cu toate acestea am considerat că și România are nevoie de persoane bine pregătite în domeniul de activitate ales” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu Olivia Pădurean.
După cum spune chiar ea, Olivia Pădurean este o persoană perseverentă, ambițioasă, care are încredere în forțele proprii și consideră că are capacitatea de adaptare la orice context nou.
Olivia este și vicepreședinte al Asociației Filantropice Olivia, (AFO), asociație care derulează programe în domeniul social încă din 2012.
Cheia succesului Oliviei: respectul, seriozitatea, solidaritatea, altruismul, spiritul de sacrificiu
Despre examenul de titularizare Olivia spune că i-a creat o mare bucurie mai ales datorită notei maxime pe care a reușit să o obțină. Ea crede că performanța pe care a obținut-o la titularizare se datorează în primul rând pregătirii constante pe tot parcursul anilor de studiu.
„Este pentru prima dată când am dat acest examen, de aceea bucuria a fost și mai mare când am aflat nota, văzând statisticile din acest an, dar și din anii precedenți. Am reușit această performanță, datorită pregătirii constante pe tot parcursul anilor de studiu.
Doresc să urez succes tuturor celor care își doresc să devină viitoare cadre didactice, și de asemenea doresc ca valorile care vor guverna activitatea profesională să aibă în mijloc întotdeauna următoarele concepte: respectul, seriozitatea, solidaritatea, altruismul, spiritul de sacrificiu” ne-a mărturisit Olivia.
Va urma două programe de master și doctoratul
Ca planuri de viitor, Olivia Pădurean își propune să urmeze două programe de masterat, unul în cadrul Facultății de Litere și Arte și anume „Comunicare interculturală în domeniul economic” și unul în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, „Management educațional”.
„Doresc în urma finalizării celor două programe de master să urmez tradiția din familie și să îmi încununez activitatea educațională cu un doctorat în domeniu” a mai adăugat Olivia Pădurean.
Încă patru profesori de 10 în județ
Olivia Pădurean a obținut nota 10 la titularizare alături de alți patru candidați din județul Sibiu. Este vorba de Denisa Andreea Bratu, profesoară de limba germană, Delia Aurelia Barna, profesoară de arte plastice, Cătălin Dumitru Oprea, profesor de religie și Iulian Bisericaru, care predă tot arte plastice.