Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a anunțat punerea în vânzare a biletelor pentru reprezentațiile programate în luna februarie.
„Doamna de turtă dulce”, o comedie spumoasă, în regia lui Șerban Puiu, ce recompune atmosfera americană tipică anilor ’70, se joacă astăzi, 2 februarie, de la ora 19.00, la TNRS. Seria comediilor continuă cu „Iubire cu năbădăi” (regia: Șerban Puiu), programat în 4 și 11 februarie.
Tânărul regizor Botond Nagy pune în scenă premiera lunii februarie, „Hedda Gabler”, cu actorii Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Marius Turdeanu, Adrian Matioc, Diana Văcaru-Lazăr, Cendana Trifan, Arina Ioana Trif și Cristina Ragos. Avanpremiera are loc miercuri, 21 februarie, iar premiera joi, 22 februarie, de la orele 19.00.
În programul lunii se regăsesc și spectacolele: „Omul cel bun din Sîciuan” (3 februarie), „Mărie, Mărie! (tribut Mariei Tănase)” (6 februarie), „Familii” (7 februarie), „Die Firma Dankt / Cu mulțumirile firmei” (8 februarie), „De veghe la Taj Mahal” (9 februarie), „Oscar și buni roz” (10 februarie), „Noah și Floarea de turn” (16 februarie), „Emigranții” (17 februarie).
Studenții cuceresc scena
Și studenții cuceresc scena și prezintă mai multe reprezentații în luna februarie. Astfel, „Iubirea la oameni”, în regia lui Bogdan Sărătean, se bucură de trei reprezentații: marți, 13 februarie, duminică, 18 februarie și miercuri, 28 februarie, de la orele 20.00, la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Programat cu două reprezentații este și spectacolul „Avioane de hârtie”, în regia lui Eugen Gyemant, miercuri, 14 februarie și joi, 15 februarie, de la orele 20.00. Accesul la spectacolele studențești este gratuit, pe bază de rezervare la Agenția Teatrală.
Teatru la bibliotecă
Finalul lunii aduce o serie de spectacole la sala festivă a Bibliotecii Astra. Astfel, vineri, 23 februarie se joacă „Eden”, cu Serenela Mureșan și Nicu Mihoc, de la ora 19.00. Sâmbătă, 24 februarie, Dana Taloș este protagonista spectacolului „Sunt o babă comunistă”, iar duminică, 25 februarie, Viorel Rață este „Bravul soldat Švejk”.